Super`n på Sjøåsen 75 år

Kunde Anne Gunn Lie handler på Sjøåsen, her sammen med butikkmedarbeider Olha Guldvik

SJØÅSEN

Lørdag var det både «Handle lokalt-dagen» og 75-årsdag på Coop marked Sjøåsen, eller Super`n, som butikken blir kaldt lokalt. Dagen ble feiret med kaffe og bløtkake til kundene og i tillegg var det en rekke gode jubileumstilbud.

Rune Hunnestad ble fristet av tilbudet på Inderøysodd.

– Tilbud på Inderøy sodd til 75,- kroner literen og kjøttboller til 75 kroner per pakke. Coop ½ kilos til 75,- kroner er også et godt tilbud, smiler butikksjef på Coop Marked Sjøåsen Hilde Sørhaug Nilsen og skjenker kaffe til kundene.

Er butikken godt besøkt?

– Butikken blir jo godt besøkt og har vært flittig brukt av lokalbefolkningen etter som den har eksistert i 75 år. Butikken blir jo også kalt for Super`n. Her er mange hyttefolk på tur til Flatanger innom og mange turister på tur utover til både fjell og sjø stopper her. Vi er jo midt i et travelt vegkryss så det er mye folk som passerer, sier butikksjefen.

Butikksjef på Coop Marked Sjøåsen Hilde Sørhaug Nilsen er stolt av butikken på Sjøåsen.

75 år, det vil si at butikken ble åpna i 1949, er dette på dagen også?

– Nei, vi er ikke sikre på datoen, men året var 1949. Det var bare å bestemme en dag for feiring og det passet jo bra i dag, sier Hilde.

Litt historie

Namdalseid samvirkelag hadde to filialer, en på Korsen og en i Sjøåsen. Her et lite utdrag fra ei gammel årsmelding til Namdalseid samvirkelag:

«Det første byggeløyvet laget fekk etter krigen var oppføringa av filial Korsen. Den vart teken i bruk den 14. august 1947 og byggesummen kom på om lag kroner 140.000,00.
Den 3. oktober 1946 vart opna filial i Sjøåsen med Torgeir Holtan som styrar. Ein del av den gamle skolen vart leigd til butikklokale. Seinare vart innkjøpt tomt og i 1949 vart ny gård oppsett. Den kosta om lag kroner 110.000,00.»

Da var det på sin rett å feire butikken sin 75 årsdag på lørdag, en fin dag å feire på!!

Jubileumstilbud på coop kaffe, kunde Kenth M. Reitan og butikksjef Hilde.

 

Når man feirer må det være kaffe og kaker, butikksjef Hilde serverer til May Berg, Rune Hunnestad, bak står Odd Inge Brattgjerd.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse