Namdalseid viste seg fra sin beste side under Norges Bygdeungdomslags høstarrangement

Norges Bygdeungdomslags høstarrangement på Namdalseid var en kjempesuksess; her fra motorsagtevlingen NM motorsag og kvisting

NAMDALSEID

Sist helg holdt Norges Bygdeungdomslag sitt Høstarrangementet i Namdalseid. Det er 6 år siden sist det var et sentralt arrangement i Trøndelag og det var på tide å få bygdeungdommen til å reise nordover på nye eventyr. Her var det samlet rundt 200 ungdommer for å kjempe om NM-titler i flere øvelser, men også være sosiale og skaffe nye bekjentskap. De kunne ikke vært heldigere med været!

«Norges Bygdeungdomslag er en landsdekkende, frivillig og demokratisk ungdomsorganisasjon som jobber for levende bygder, og for å gi våre medlemmer alle muligheter. Vi skaper sosiale møteplasser på bygda, og jobber for at bygda skal være et reelt alternativ når unge velger bosted. Vi mener det er et gode å ha bosetting og næringsliv i hele landet».

NM i eksteriørbedømming av sau.

Det skulle kjempes om flere NM-titler som i motorsag hvor både felling av trær, kapping og kvisting skulle gjennomføres. NM i ostefatanretning, NM i bløtkakepynting, NM i maskinmelking, NM i eksteriørbedømming av sau og NM i fem om dagen. I tillegg til NM-programmet var det flere aktiviteter på programmet som bygdequiz, friluftsmatch og handyman. På bygdadagen lørdag var det mange som benyttet anledningen til å se på spennende tevlinger både ute og inne.

På skolens område var det blant annet øksekasting, snekring av fuglekasser, rulling av halmball ved Bondelagene, skotthyllkasting der LHL-Namdalseid stilte med bane og frivillige. Bondelagene, TINE, Felleskjøpet og Hundseth mølle var aktive med sine quiz, smaksprøver, svartkjelkaffe og konkurranser.

Motorsag

Svein Erik Solberg er dypt konsentrert under kappingen.

NM i motorsag startet fredag i skogen til Iver Martin Berre med felling. Lørdag var det spennende konkurranse i kapping og kvisting på skolens område. Her stilte både proffer, jenter og gutter, førsteårsstartere og andre. 22 ivrige motorsagungdommer skulle kjempe om tittel.

– Det er første året jeg stiller til start i NM motorsag. Jeg kjøpte ei brukt sag i vår, ei sag som tidligere eier ikke fikk start på. Vel, tenkte jeg, ikke noe skulle være uprøvd, så jeg startet med å skifte pluggen. Etter litt justering så vart saga god den, og jeg lovte at fikk jeg start på nyervervelsen skulle jeg melde meg på NM i helga. Kjekt å få delta blant alle proffene, det er tross alt min første konkurranse, smiler Svein Erik Solberg fra Toten.

Konkurrenten Kristian Skuterud fra Gjerdrum deltok i NM for tredje gang.

Ingen ting overlates til tilfeldighetene, Kristian Skuterud la seg flat for å se hvor langt ned han kunne sage.

– Jeg var nok ikke helt heldig med første kapping, var ikke konsentrert nok. Men jeg er fornøyd etter øvelsene, gikk ganske greit. Det er som med andre ting, det er noen gode og dårlige konkurranser. Må si det er veldig fint her på Namdalseid, flott skole og vi er blitt tatt veldig godt imot. Flotte dager har det vært her, smiler Kristian Skuterud.

I tillegg til de mange konkurranser var det også tid for sosialt samvær med åpen fest i Namdalseid samfunnshus fredagskvelden og stor gallamiddag på lørdag. Mange frivillige fra bygda stilte som hjelpere og vakter både ved skole og på festene.

 

NBU-mesterskap; Handyman, snekring av fuglekasser på tid.

 

Kanskje den ble godkjent!

 

Øksekasting; – oi, jeg traff, skikkelig flink jo, jublet Maren Aske Mikkelsen fra Stokke.

 

Trøndersporten Skotthyll ble veldig populær, ikke alle viste hva det var, men noen måtte ha flere runder!

 

Hvor lang tid må man ha for å slå inn en fire tommer spiker? Spør Åsmund, han har svaret!

 

Ny sport ved Bondelagene sin stand, rundballrulling, 20 meter, Mattias Kaldal klarte det på 7,96 sekunder.

 

Bare å ta av seg hatten, bytter sagkjede på 12 sekunder!

 

 

Etter kvisting kom dommerne med måleutstyr!

 

Litt av det som ble presentert på NM i ostefatanretning. (Foto: May Berg).

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse