En trivelig kveld for kvinnene i bygda

Styret i Namdalseid bygdekvinnelag.

NAMDALSEID

Namdalseid bygdekvinnelag valgte å markere den internasjonale kvinnedagen med en hyggekveld på Solhaug. Her samlet det seg i overkant av 50 damer, og leder for bygdekvinnelaget Gudny Sverkmo var helt overveldet. –Det er veldig artig å treffe så bra med et arrangement, sier Gudny til lokalavisa. –Alle damer synes det er trivelig å treffes for å prate og spise litt, og dette er en uformell måte å gjøre det på.

Kvelden inneholdt servering, prat, loddsalg og klessalg.

Gudny forteller at det er Nora Cecilie Almli vi skal takke for denne kvelden. Det var hennes idé å invitere til en slik kveld med klessalg på kvinnedagen. I Namdalseid bygdekvinnelag er det medlemmene som bestemmer aktivitetene, og derfor oppfordrer Gudny alle som vil ha noe gjennomført til å melde seg inn! De ønsker nye medlemmer hjertelig velkomne til aktiviteter, samhold og fellesskap.

Gudny la vekt på å fortelle at dette arrangementet er en måte å gi noe tilbake til bygda på. Bygdekvinnelaget har fått som tradisjon å arrangere loppemarked annenhvert år, og dette gir god inntekt som igjen gir mulighet til å arrangere andre aktiviteter.

 

8.mars-appell

Tove Sagnes var invitert til å holde en 8. mars-appell. Hun la vekt på historien om at det nå er 110 år siden kvinnedagen ble først markert i USA. Tidene forandrer seg i forhold til hva vi markerer, og Tove mente at mange som var samlet på Solhaug denne kvelden kanskje kunne huske de glade 70-årene. Da var det brenning av BH-er og pornoblad, samt kamp om muligheten for jobb som stod på dagsordenen.

-Det er vanskelig ikke å nevne #metoo på dagen i dag, sa Tove. –At vi har fått denne bevegelsen viser at vi er sterke når vi står sammen. Vi har fått en bevegelse som gjør at vi tørr å si fra, og vi støtter opp om hverandre.

Tove la også vekt på det lokale i appellen sin ved å poengtere at her på Namdalseid har vi behov for samhold, og at det er viktig at vi fokuserer på det positive fremfor negativitet.

Hun trakk også frem ungdommers bruk av sosiale media, og spesielt snap hvor vi vet at mange ungdommer blir utfordret til å legge ut nakenbilder. –Jeg tror at det er en av de største utfordringene som er nær oss, sa Tove, og mener at vi som er litt eldre må stå stødig og prøve å hjelpe og veilede.

 

Klær fra 7th Heaven

Laila Brevik driver klesbutikken 7th Heaven i Follafoss, og hun hadde med et utvalg av klær til Solhaug. Her var det for å prøve og finne ut om det var noe som fristet. Laila presenterte flere antrekk for forsamlingen, og fortalte at hun hadde godt utvalg i størrelser fra xs til 4xl.

 

Flere aktiviteter fra bygdekvinnelaget er på gang

Bygdekvinnelaget har flere aktiviteter på programmet i vår, og trekker frem at april blir det blomsteravleggerauksjon. Dette er åpent for alle, og det bruker å være veldig moro! Videre kommer de til å arrangere en gåtur til Brørsheia i mai. Her legger de opp til en kort og en lang rute. Også her er alle hjertelig velkomne til å delta, uavhengig av medlemskap.

Gudny og Tove
Mye fint her, syntes Anette.

 

Laila Brevik fikk skryt for å være flink til å finne ut hva som passer til hver enkelt.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse