Ny språkkafé på Namdalseid: En møteplass for fellesskap og læring

Carolina Requiz Øien inviterer til språkkafé på Namdalseid.

NAMDALSEID

Frivilligsentralen på Namdalseid annonserer at det blir startet en ny språkkafé. Dette tilbudet er tiltenkt alle som ønsker å forbedre sine norskkunnskaper (og trøndersk!) i et trygt og uformelt miljø, samtidig som det gir lokale eidbygg en unik mulighet til å bidra til fellesskapet ved å komme og hjelpe til med språktrening.

Språkkaféen er for alle

Ildsjelen bak språkkaféen er Carolina Requiz Øien. Hun inviterer til oppstartskveld tirsdag 11. juni kl 18.00 i kaféen på samfunnshuset. Dette er en kveld som er åpen for alle. Både de som ønsker å bli bedre til å snakke norsk og trøndersk, og de som vil være med og hjelpe dem med å bli bedre.
– For å kunne praktisere norsk og trøndersk må man jo ha noen å snakke med, påpeker hun smilende.

Etter oppstartskvelden blir det et opphold til høsten, og da blir det språkkafé annenhver tirsdag. Carolina forklarer at hensikten med oppstartskvelden er å komme igang og gjøre det nye tilbudet kjent, samtidig som hun gjerne vil få tilbakemeldinger på hva det er ønskelig å gjøre på språkkaféen fra høsten av. 

Språkkaféen blir ikke bare en læringsarena, men også en sjanse til å få nye bekjentskaper. Carolina oppfordrer alle som har lyst til å bidra, enten som språkhjelpere eller som deltakere, til å bli med.

Inspirasjonen til å starte språkkafé

Carolina kommer opprinnelig fra Venezuela og har bodd på Namdalseid i snart to år. Da hun flyttet hit, opplevde hun det mange nyinnflyttede kan føle på: ensomhet og språkbarrierer. Hun forteller:

– Du føler deg litt ensom når du flytter til en ny plass. Jeg tenkte at det kanskje var en språkkafé her, men det var det ikke. Det var i Steinkjer og Namsos, men ikke i Namdalseid.

Mannen hennes, Bernth-Erik Réquiz Øien, så at det ble mye alenetid for Carolina, og han introduserte henne for frivilligsentralen på Namdalseid. Det første hun gjorde var å begynne på strikkekaféen hvor hun møtte mange trivelige folk. Og derfra ble hun introdusert for flere aktiviteter gjennom frivilligsentralen, både som gjest og frivillig. Hun stortrives med dette, både fordi hun kan praktisere norsk og trøndersk og fordi det er sosialt.

Nå går Carolina på opplæringssenteret i Namsos, hvor hun lærer norsk på heltid. Hun sier selv at hun har lært utrolig mye på kort tid og ser frem til å dele sine erfaringer med andre.

Inspirasjonen til å starte språkkaféen fikk hun under arrangementet “Vi på Eide” i februar, som hadde tema musikk og mat fra hele verden. Der la hun merke til at det var flere på Namdalseid fra ulike land og tenkte at hun kanskje ikke var alene om å ønske å lære mer norsk og trøndersk, bli mer aktiv i lokalsamfunnet og få flere venner.

– I Venezuela er det ikke vanlig å være frivillig. Der må alle jobbe hardt for å tjene nok til å leve. Derfor var det en god overraskelse for meg å se hvor mye folk her bidrar til frivilligheten. Det er en del av det norske samfunnet jeg liker veldig godt, forteller hun.

– Hvis vi hjelper hverandre, kan flere få det bedre. Noen kommer hit fordi de ikke har noe valg, men for andre som bor her er det viktig å være inkluderende. Det er vanskelig å lære et nytt språk, og det er enda vanskeligere hvis du gjør det alene, påpeker Carolina.

Instagramkonto

Språkkaféen på Namdalseid har fått sin egen instagramkonto som Carolina oppfordrer til å følge: Søk opp sprakkafe_namdalseid på instagram.

Oppstartskvelden

Hun oppfordrer til å komme på samfunnshuset 11. juni og ta del i oppstartskvelden. Det blir gratis servering på alle. Her er det plass til alle som vil lære, hjelpe og være en del av et inkluderende fellesskap. Sammen kan vi gjøre hverdagen litt lysere og språket litt lettere for alle.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse