UKM-Workshop i matkultur; krydder i hverdagen

Fornøyde deltakere på UKM-workshop matlaging; fra venstre Eline Bratreit Helland, Sigrid Bjørsvik, Amalie Jekthammer, Maja Berg, Maiken Myrvik, Sofie Engen-Meland, Lina Viktoria Ekker-Sæther, Kristina Myrvik, Luna Pettersen, bakerst god hjelper Linda Anette Ekker og kokk Grete Oddrun Ekker

NAMDALSEID

UKM Namsos, Namdalseid og Jøa i samarbeid med UKM Overhalla inviterte lørdag til Workshop i matkultur med kokk Grete Oddrun Ekker på Namdalseid skole. Ni ivrige kokkespirer meldte seg på og de laget og serverte et spennende måltid

Krydder som tema

Krydder er en stor del av vår matkultur, og er med på å heve smaken på de gode lokale råvarene og gjør dem til delikate måltider. Krydder har en lang historie og gir matkultur en god fellesskapsfølelse.

– Med krydder som tema i et kulturelt matkurs skal vi lukte og smake på ulike krydder som passer til måltidet vi skal lage. Her skal elevene smake seg fram og lage seg en matrett. I dag lages det «Pokebowl laksesalat», «Kyllingsuppe med smak av østen» og «krydret fruktbowl» med hjemmelaget vaniljesaus til dessert, sier kokk/lærer Grete Oddrun Ekker.

Norsk matkultur

Grete Oddrun synes det er spennende å lage mat der man kan bruke lokale råvare og da råvarer etter årstider.

– Jeg håper å få til et kurs der vi kan bruke kjøtt fra heimslakt, for eksempel lam og hjort. I tillegg også bruke lokalt krydder. I dag har elevene laget mat med bruk av fremmede smaker, krydder, også i desserten. Det ble sånn smak selv, ikke spesielle oppskrifter, men lag egne matretter med egen smak. De lyktes med dette, er kjempefornøyd med hele kokkegjengen, sier Grete.

Maten ble ferdig til klokka 13. som forutsagt. Elevene dekte fint på bordet og ønsket velkommen til bords. Et flott selskap der maten hadde smak av Østen!

– Dette smakte jo godt, vi var heldige med kokkeleringen, smilte elevene.

Flere UKM-workshops

– Det er populært med forskjellige workshops og nå er det planlagt et keramikk-kurs på Jøa 26.november. 11.januar blir det brenning av det som blir laga innen keramikk. Nå til helga, 12. og 13. november, er det søm og redesign i Overhalla, sier UKM-kontakt Jan Åge Kolstad.

– Det hadde vært artig om noen tok steget og meldte seg på UKM med matlaging. Det har vel aldri vært tidligere, så jeg håper noen tar den oppfordringen. Matlaging er jo en kunst som må vises fram, sier Grete Oddrun.

Grete Oddrun orienterer om matlagingen.

 

Litt varmt kanskje, gikk bra!

 

Flittige gulrotskjærere.

 

Løkskjæring ga fort litt reaksjoner, allergi kanskje?

 

Mange oppgaver skal løses, flinke elever!

 

Ferdig med «Pokebowl laksesalat».

 

Innspurten med Kyllingsuppa.

 

Det måtte smakes, – dette ble bra!

 

– Det ble et nydelig måltid!

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse