45 kilo ribbe, 6 kilo medisterkaker, 5 kilo pølser og 17 kilo poteter; det var julemiddag på Bygdakaféen

- Dette var et herlig godt måltid, nydelig ribbe, sa Odd og Eldri Hallås og Sollaug Kolstad

NAMDALSEID

Det nærmer seg jul og julemat står øverst på lista på de fleste serveringsstedene, så også på Bygdakaféen i Namdalseid samfunnshus på tirsdag. Her var det full fart fra mandag kveld til servering og oppvask var ferdig på tirsdag. Og det var store mengder julemat som var tilberedt til en travel dag.

– Jeg og Hildbjørg startet mandag i kveldinga med å steike ribbe og forberede maten som skulle serveres på tirsdag. 45 kilo norsk ribbe ble stekt og klargjort, forteller Solfrid Skevik.

Det var ikke bare ribbe man kunne legge på tallerken, her var det full pakke; kjøttkaker, pølser, poteter, rødkål, surkål, ribbefett og brun saus.

I tillegg til en nydelig middag, helt perfekt stekt ribbe, var det også dessert som satte en ekstra spiss på et fortreffelig måltid. Heimelaga karamellpudding og riskrem. Kan ikke bli bedre!

Noen av de mange frivillige hjelperne, fra venstre bak Lars Heggdal, Lise Stanes, Heidi og Per Furre, Ellen Skevik, May Berg, Astrid Fossum, Øyvind Hegstad, Magne Fossum og Nina Edel Damås. Foran fra venstre daglig leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg, Hildbjørg Hopstad Dahl og Solfrid Skevik.

Gode hjelpere

Det er Namdalseid Frivilligsentral som driver Bygdakaféen, og for å kunne lage til og servere på en slik middagsdag med julemat, er det mange frivillige som trår til. 16 personer stilte opp fra tirsdag morgen til siste gjest hadde spist ferdig. Her er det snakk om å ta et skippertak for frivilligheten! I tillegg markerer FN den internasjonale dagen for frivillighet tirsdag den 5. desember.

– Noen frivillige startet forberedelser mandag kveld og har holdt det gående hele tirsdagen. Vi hadde åpent salg fra klokka 14.00-18.00. så det var en lang dag. Mange stilte opp og var behjelpelig med både bord/stolutsetting, dekking/pynting og klargjøring for servering. Man har jo etter hvert opparbeidet erfaring med dette, da går det bra. Her har det vært topp stemning hele dagen, smiler en fornøyd daglig leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg.

– Hvordan likte dere julematen?

Svaret var ganske så enstemmig:

– Det var kjempegod mat, alt var nydelig og ribba var super. Flott stemning!!

Solfrid Skevik og Hildbjørg Hopstad Dahl var «sjefskokker» og sørget for at ribba og alt ble vellykket.

 

– Glede oss på julemat, Asbjørn og Øyvind Hegstad, Greta Fuglemo bakerst.

 

– Her var det mye godt, bare å glede seg til middag, Kåre og Kari Anzjøn og Karin og Roar Husa.

 

Så var det desserten da, – helt fantastisk god, alt var helt prima, smilte Eldbjørg og Nils Helland.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse