Et snev av eventyrlyst og læring; Peder valgte et halvt år Colombia

- Her i Colombia skal jeg bo og studere et halvt år, viser Peder Ressem Østring på globusen

SJØÅSEN/BRATTLIA

Han studerer samfunnsgeografi på Universitetet i Oslo og han jobber nå med å fullføre sin bachleroppgave i faget.
– En del av bachleroppgaven kan man ta i utlandet og jeg valgte da et halvt år i Colombia, sier Peder Ressem Østring.
Samfunnsgeografi er et fag der man studerer sammenhenger mellom det lokale og globale, og engasjerer seg i de problemene våre samfunn står overfor.

Bare spansk
Det er ikke bare for faget Peder reiser til Colombia 1.juli. Han er også interessert i språk og spansk har han en forkjærlighet til. Når unggutten fra Brattlia først fikk denne muligheten til å studere i utlandet, måtte han bare benytte seg av den.
– Jeg har lært spansk fra ungdomsskolen, videregående og et år spanskstudie på Universitetet i Oslo. Da blir det greit å ta et semester i et land der man må bruke spansken hele tiden. Jeg kunne selvsagt valgt Spania eller andre spansktalende land, men Colombia ble mitt valg, sier Peder.

Siste eksamen har han hatt på universitet i Oslo, litt jobbing og overlapping på jobben og nå nyter han noen feriedager i Oslo før reisen går til Bogota 1.juli.
– Det er vel et snev av både eventyrlyst og læring som er grunnen til at jeg reiser. Jeg lander i hovedstaden Bogota 1.juli klokka 14. Da blir det fire uker med språkopplæring og å bli kjent med landet, all undervisning blir på spansk. Det blir så å finne en plass å bo og da er man i gang, smiler Peder. Han viser på globusen hvor studiene blir det neste halve året.

– Er det trygt å reise dit?

– De forsikrer det. Bogota er jo en storby med 8 millioner innbyggere. Det blir å ta forhåndsregler så går det bra. Det er forskjell på land og by, sier Peder.

Passbeslag
Peder har vært i Latin-Amerika tidligere da han i 2013 var med i solidaritetsbrigade til Nicaragua.
– På solidaritetsbrigade lærer man om den politiske situasjonen i landet man er i, driver med formidling og informasjonsarbeid under og etter uteoppholdet, forteller han.

I januar 2017 var Peder og flere norske studenter på reise rundt i Marokko. På denne turen reiste de til Vest-Sahara for å lære mer om situasjonen der.
– Der ble vi innhentet av politiet og passene våre ble beslaglagt. Vi ble fulgt ut til grensen der vi ble både fotografert og filmet under masse oppstyr, forteller han.

Spent

Man skjønner at både eventyrlyst og læring står høyt hos studenten fra Namdalseid som har samfunnsgeografi som sin store oppgave.
– Jeg må jo si  at jeg er veldig spent ja, men selvsagt gleder jeg meg. Det blir jo spennende med nytt valg i landet og ikke minst avslutningen i VM i fotball og hvordan det går med Colombia der, sier Peder Ressem Østring. Vi besøkte han på en varm og solfylt dag oppi Brattlia.

Peder har vært i Latin-Amerika tidligere, her fra solidaritetsbrigade til Nicaragua i 2013. (Foto: Privat).

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse