Tusenvis med liljer og blomster, en plante stammer fra 1919

- Har ikke tall på liljer og annen blomster, det gjør seg for det meste selv, sier Tove og Per Sverkmo på Bjørkli sammen med hunden «Stegg»

BJØRKLI

De har et blomsterbed man ikke kan unngå å se når man kjører mot Osen. Liljer og mange andre blomster er en fryd for øyet, men det nærmer seg slutten for denne blomsterprakten på Bjørkli.

-Nå er det like før alt forsvinner og vi skal bygge en steinmur med liljer foran, sier Tove og Per Sverkmo.

-Hvor lenge har dette bedet vært her?

-Det var mor til Per som startet dette og det er helt sikkert 60 år siden. Hun skreiv etter løker og disse har virkelig «slått an». Tulipaner har det aldri blitt noe av, men blomstene som er her har «vokst opp» i skråningen her, sier Tove.

Her er det påske- og pinseliljer i massevis, blant disse skimtes også bregner, primula og Bergenia.

-Det er alt mulig av blomstersorter, men en er spesiell, jeg tror det er en kvit revebjelle. Morplanten er faktisk fra mormora mi sin hage tilbake til 1919, det er også en hekk nede ved vegen, forteller Per.

Dette iøynefallende blomsterbedet på Bjørkli har fått mange forbipasserende til å vende blikket eller snu på hodet for å beskue denne blomsterprakten.

-Det er også mange som har stoppet og fotografert herligheten, sier Per.

Nå sier eierne at nok er nok med så stort blomsterbed.

-Selv om blomstene stort sett ordner seg selv så er det mye jobb med alt dette. Nå har vi bestemt oss for å fjerne blomsterprakten, vi ser oss ikke i stand til å holde det i så god hevd som vi ønsker. Men alt blir ikke helt borte for vi skal lage en flott steinmur og plante løk nede ved kanten. Det blir bra det også, sier Tove og Per Sverkmo.

Dersom noen ønsker å beskue eller ta bilder av dette prektige blomsterhavet, da er det bare å pusse briller og fotolinsa og legge turen mot Bjørkli ved Øyungen.

 

– Det er synd å ta det bort, men vi klarer ikke å holde blomsterbedet slik det er nå, sier blomsterelskerne Tove og Per.

 

Et mangfold av vakre påskeliljer og pinseliljer, det er et vakkert skue.

 

Vakre liljer sammen med mange andre planter, her en vakker Bergina.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*