NAMDALSEID
Det nærmer seg jul og julemat står øverst på lista på de fleste serveringsstedene, så også på Bygdakaféen i Namdalseid samfunnshus på tirsdag. Her var det full fart fra mandag kveld til servering og oppvask var ferdig på tirsdag. Og det var store mengder julemat som var tilberedt til en travel dag.
– Jeg og Hildbjørg startet mandag i kveldinga med å steike ribbe og forberede maten som skulle serveres på tirsdag. 45 kilo norsk ribbe ble stekt og klargjort, forteller Solfrid Skevik.
Det var ikke bare ribbe man kunne legge på tallerken, her var det full pakke; kjøttkaker, pølser, poteter, rødkål, surkål, ribbefett og brun saus.
I tillegg til en nydelig middag, helt perfekt stekt ribbe, var det også dessert som satte en ekstra spiss på et fortreffelig måltid. Heimelaga karamellpudding og riskrem. Kan ikke bli bedre!
Gode hjelpere
Det er Namdalseid Frivilligsentral som driver Bygdakaféen, og for å kunne lage til og servere på en slik middagsdag med julemat, er det mange frivillige som trår til. 16 personer stilte opp fra tirsdag morgen til siste gjest hadde spist ferdig. Her er det snakk om å ta et skippertak for frivilligheten! I tillegg markerer FN den internasjonale dagen for frivillighet tirsdag den 5. desember.
– Noen frivillige startet forberedelser mandag kveld og har holdt det gående hele tirsdagen. Vi hadde åpent salg fra klokka 14.00-18.00. så det var en lang dag. Mange stilte opp og var behjelpelig med både bord/stolutsetting, dekking/pynting og klargjøring for servering. Man har jo etter hvert opparbeidet erfaring med dette, da går det bra. Her har det vært topp stemning hele dagen, smiler en fornøyd daglig leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg.
– Hvordan likte dere julematen?
Svaret var ganske så enstemmig:
– Det var kjempegod mat, alt var nydelig og ribba var super. Flott stemning!!