Språkkafè, badevakter, deltar i besøkstjenesten; Røde Kors har mange gjøremål

Disse var på siste møtet i Røde Kors, Håvard Berre, nestleder Marit Kolstad, leder Kjell Morten Staven og fra språkkafeen Kjell Inge Aas.

 

NAMDALSEID

Røde Kors er mer enn hjelpekorps, de har mange jern i ilden. En spennende språkkafè, badevakter er klare og førstehjelpskurs er på gang, men de har stadig bruk for flere hjelpere.

Namdalseid Røde Kors har nettopp flyttet inn i nye lokaler i kommunehuset, og der har de det veldig kjekt.
– Her er det lyst og trivelig med store flotte rom, nå er det «berre lækkert», sier leder Kjell Morten Staven.
På siste styremøtet var oppgaven å skaffe badevakter for kommende bassengsesong som starter like etter høstferien.
– Nå er vaktene på plass til alle bassengkveldene med familiebading og andre grupper, alt blir som det skal være. Småbarnsforeldre har spurt etter tidligere start, så de får fredager fra klokken 17.00.-19.30. Dette blir bra, sier Kjell.

Aktiviteter

Lederen orienterte om planlagte aktiviteter, og det er noen som har etterlyst RØFF. Dette er en del av Norges Røde Kors sitt tilbud til ungdom mellom 13 og 17 år og finnes over hele landet.
– Vi vet det er flere RØFF-avdelinger i nærheten så det blir å besøke et par for å se hvordan de driver. Dette vil være en forsmak på hvordan Røde Kors jobber, sier Kjell.

Når de første flyktningen kom til Namdalseid i fjor høst, ble det organisert med språkkafè. Her kan både flyktningene, medlemmer i Røde Kors og andre møtes for en prat og små aktiviteter. Dette har vært en suksess, men styret ønsker at flere fremmedspråklige i kommunen ser behovet og vil komme innom.
– Språkkafeen går så det suser, det er kjempebra. Vi ønsker jo at flere kan ta seg tid til en liten prat og bli bedre kjent med nye innbyggere. Dette er for alle fremmedspråklige og det trenger ikke bare være at man møtes på biblioteket. Det kan være å gå en tur, kjøre en tur for å se på noe spesielt eller en tur ute for å se på dyr eller fjøs. Namdalseid kommune er veldig interesserte i at vi fortsetter med dette, sier de i styret.

Artig

De synes det er viktig å vise at Røde Kors er mer enn hjelpemannskap.
– Vi må fokusere på få vise oss fram, vi er mer enn hjelpere på fjellet eller hvor det måtte være. Besøkstjenesten er stor og sammen med Namdalseid frivilligsentral, menighetsrådet og pensjonistlaget fungerer denne godt. Dette er en viktig og ikke minst spennende aktivitet for laget vårt, sier Marit Kolstad.

Hjelpekorpset er i gang og flere har meldt sin interesse til å være med. Her blir det flere kurs utover høsten.
Styret har i løpet av sommeren/høsten sendt inn søknader til økonomisk støtte både til drift i laget og aktiviteter de driver med.
– Søknader er sendt til mange aktuelle givere, så vil tiden vise om vi får tildelt noe. Blant søknadene ligger det en i håp om å få hjertestarter i bassenget. Vi har god kommunikasjon innad i styret og telefon og FB blir mye brukt. Så må jeg si det har blitt artigere og artigere å drive Røde Kors, vi får ting til å fungere. Kommunen setter pris på det vi gjør og vi får mye positiv omtale, blant annet distriktskontoret i Steinkjer synes godt om våre aktiviteter. Så må jeg skryte av alle hjelperne våre som stiller opp og likeså våre medlemmer. Det er artig å drive Namdalseid Røde Kors. En stor takk til Namdalseid bygdekvinnelag som ga mye utstyr til depoet vårt etter deres loppemarked, sier leder Kjell Morten Staven.

Med seg i styret har Kjell: nestleder Marit Kolstad, kasserer Christina Staven Damås, Håvard Berre og ansvarlig for hjelpekorpset Stig Andre Dahl. Øyvind Hegstad er varamann.

 

SKRÅKKAFÈ: Språkkafeen kan gjerne arrangeres utenfor biblioteket, her fra et besøk i fjøset på Ner-Brørs. (Foto: Marit Kolstad)

 

KAFFE: i «fjøsstua» på Ner-Brørs. (Foto: Marit Kolstad)

 

BESØKSTJENESTEN: Alltid artig å finne på noe spesielt, her fra besøk til kirkestua. (Foto: Monica Sotberg)

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse