I kirka trives vi – i Namdalseid er det godt å være

Avtroppende diakonmedarbeider Astrid Margrethe Gustad Angelus gir oss noen betraktninger i forbindelse med at hun slutter, og en fin oversikt over hva som foregår i Namdalseid og Statland menighet i høst.

Med et helt fantastisk år som ny i diakonjobben, er jeg allerede nå i ferd med å løsne teltpluggene i Namdalseid. Det skjer for å kunne jobbe som diakon i Namsos-menighetene. Dermed får jeg kortere kjørevei. Og nettopp kjøreveien er et aldri så lite moment i valget av å hoppe av, før jeg har tatt skikkelig sats på tjenesten i Namdalseid og Statland menigheter.

I vinter har det imidlertid vært helt fantastiske kjøreforhold. – For en vinter vi har hatt, og for en vår og for en sommer! Siden jeg begynte her medio august i fjor, har det vært så mange gode opplevelser. Jeg vil gjerne si tusen – tusen takk til alle jeg har fått møte! Dere har ei vakker bygd, og jeg har fått sett den fra sin beste side både naturmessig og sosialt. Her er det ildsjeler og kreativitet. Her stiller folk trofast opp i ulike lag og foreninger. Jeg har vært så heldig å være med på mange språkkafeer. Det har vært «krydder» i hverdagen. Samlingene i kirka har vært som livet selv – fra glede til sorg, fra undring til takknemlighet. Tusen takk for det ærefulle oppdraget å få holde 17.mai-preika. For meg betyr 17. mai veldig mye. Og det å kunne være sammen i kirka og be og takke for landet vårt, bygda – ja, det er for meg noe av det største jeg kan være med på!

11. september måtte jeg bare «styrte ut» et friminutt og fotografere. Det var jo så fager ein dag! Her har jeg gått anleggsveien nedforbi kirka og knipset et selfie. Det kan jeg jo alltids dele med dere! Noen vil jo muligens lure på hvem-i-all-verden-er-det-som-takker-for-seg. Da ser dere dama på bildet her! Og i og med jeg er i kirkesammenheng, er det helt innenfor med disse gode ordene til slutt:

Jeg skal ikke dvele ved det forgagne – for i #fjordtilfjord må vi vårrå framtidsretta! Dette er virkelig nettstedet for å orientere og bli orientert!

Ser vi framover i «glasskula» så kommer flere spennende ting her i Namdalseid og Statland menigheter. Jeg begynner med barnearbeidet som trosopplærer Anne Lise Voll har hovedregien for.

TROLLL
Tro + 3 L-er! Hvem skulle trodd at kirkens trosopplærings-satsing her i Namdalseid heter noe så «ugudelig» som troll?! Jo, så menn! Vi vil tro, vi vil ha Liv, Lek og Latter! Jaha- det er jo logisk!

Trosopplærer Anne Lise Voll

Torsdag 13. oktober gikk høstens første «kreativ familie» i kirkestua på Ås av stabelen. Det var «knaill-artig». Vi var 12 barn, og godt med voksne. Vi kosa oss i den trivelige kirkestua med å synge sammen, høre fortellingen om Bartimeus og Jesus, fargelegge historien og lage små kunst-figurer i «foam-clay» og «silk clay». Eller som trosopplærer Anne Lise kaller det: skumleire. Neste «kreativ familie» blir torsdag 25. oktober kl 17.00 – 19.00. Ring/send en sms til Anne Lise: 906 77 650 og si fra hvem/hvor mange som kommer. Da får hun kontroll på hvor mye mat som trengs. Utover blir det ei samlinger 15. november og 12. desember.

8 ÅRINGER SOM TÅRNAGENTER
Alle som går i 3.klasse kan bare glede seg til 30. november! Da inviteres 8-åringene i Namdalseid og Beitstad til en spennende dag med oppdrag og mysterier for å utforske kirka på Namdalseid. Ettersom det er skolefri den dagen, blir det mulighet til å være sammen «hele dagen». Anne Lise sender ut invitasjon, men om det skulle være noen som ikke får – så ikke nøl med å si fra til Anne Lise eller Gunnar prest. Alle i aldersgruppa er hjertelig velkommen!

KIRKEPARTY
I begynnelsen av desember blir det «kirkeparty» på Statland. Statlands og Flatangers 5.,6., og 7.-klassinger inviteres da til god førjulsstemning med julefortelling, grøt og juleverksted.

ALLEHELGEN
Det er nok mange som har vært i begravelser det siste året. 4. november blir det «alle helgens gudstjeneste» på Statland kl 11.00 og «minnegudstjeneste» i Namdalseid kirke kl 20.00. Det er en fin tradisjon med disse gudstjenestene hvor vi spesielt minnes våre kjente og kjære som døde det siste året.

HISTORISK GUDSTJENESTE
Historisk gudstjenste i Namdalseid kirke 11. november kl 12.00 blir nok litt annerledes. Da skal liturgien slik den var rundt 1920-tallet bli brukt. Det blir med andre ord nynorsk igjen, men i skikkelig gammeldags utgave! Det er lov å kle seg ut – Gunnar prest stiller i skikkelig svart-kjole og krage den dagen. Kan du matche det? Hvis du foretrekker å komme i vanlige klær, så gjør endelig det!

SALMEKVELDSGUDSTJENESTE I BEITSTAD
Det er alltid spesielt med «salmekveldsgudstjeneste». Siden undertegnede ikke ser at det blir i høst her i Namdalseid, så anbefales salmekveldsgudstjenesta i Beitstad kirke søndag 28. oktober kl 19.00. Det blir helt sikkert plass til alle – også den kirka er stor – så kom og overrask Gudmund organist med skikkelig kraftsang. Dæm træng sekkert hjelp Beistadingan!

KIRKEKALENDER:

SØNDAG 23. SEPTEMBER: Gudstjeneste med presentasjon av konfirmantene kl 12.00. Søndagsskole i kirkestua

MANDAG 8. OKTOBER: Andakt på sykeheimen kl 11.00

TIRSDAG 9. OKTOBER: Hyggetreff på Statland pensjonat kl 14.00

SØNDAG 14. OKTOBER: Namdalseid kirke kl 12.00: familiegudstjeneste m/høsttakkefest

MANDAG 15. OKTOBER: Andakt på sykeheimen kl 11.00

SØNDAG 21. OKTOBER: Statland kirke kl 11.00: Gudstjeneste

TORSDAG 25. OKTOBER: Kreativ familie kl 17.00-19.00 i kirkestua

Dette var da et aldri så lite notat fra avtroppende diakonmedarbeider Astrid. Når det er sagt så håper vi at det kommer en ny diakon her i Namdalseid. Det blir utlyst for andre gang nå, så her er det ingen som gir seg!

Mvh Astrid Margrethe Gustad Angelus – diakonmedarbeider

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse