Selvbetjent gårdsutsalg med egne kjøttprodukter

Silje Sæther har mye å tilby i «Gårdsbua» på Holstad Gård

HOLSTAD

Ganske så midt mellom Namsos og Steinkjer og like ved Fv17 driver Silje og Carl Andrew Sæther gården Holstad. På gården dyrker de gras og korn og i tillegg har de en sauebesetning på rundt 60 dyr. Med sauedriften utviklet det seg en drøm om å bruke både ull, skinn og kjøtt til et lokalt gårdsutsalg.

– Det er artig å få til et gårdsutsalg her på Namdalseid. Det har vært en drøm å få til noe mer av sauedriften og vi er jo spente på hvordan det vil gå. Vi åpnet «Gårdsbua» med salg av diverse kjøtt- og pølseprodukter for en måneds tid siden. Kunder stikker innom, men vi er absolutt avhengig av lokalbefolkningen og håper folk vil bruke oss, sier Silje Sæther.

Nye pølsetyper
I fryseskapet finnes flere typer med lammepølser, lammerull, lammeburgere, lammelår, lammehakk, lammekjøtt og kjøttdeig. I år prøver de med nye smaker på pølsene.

– Vi har jo de pølsetypene vi hadde i fjor med lokale fjellnavn som Kammen, Storsnøheia og Stokken. I år ønsket vi å prøve med nye egenplukkede urter, men det var ikke enkelt å få godkjenning til slikt. Vi fikk tillatelse til å bruke granskudd og kantarell så det ble to spennende smaker. Det er artig når vi får bruke egne produkter, men vi er ikke helt i mål enda med mengder. Det blir noen runder før man blir helt fornøyd, smiler Silje bak disken.

Her anbefales alt, men den populære Chilliburger, den smakfulle lammepølsa «Kammen» og selvsagt de to nye pølsetypene må prøves. På bestilling kan man også få kjøpe «lammepakker» med forskjellige kjøttprodukter.

Ull og lokale produsenter
Her tas vare på alt og Silje har vært på kurs for å lære seg å ta vare på ull og skinn. På gården har hun sammen med Bygdekvinnelaget hatt flere spinnekurs noe som har vært populært. I Gårdsbua selges også diverse produkter som er laget av egen ull og skinn. Nå har de også fått inn varer fra andre lokale produsenter.

– Gudny Sverkmo, som er fra Island, er ivrig på tradisjonsmat derfra har bakt sine velsmakende Rùgabrød og kaken «Ekteskapslykke». Disse selges her sammen med Julekaffe fra Øver-Bakken Økologiske kaffebrenneri på Inderøy. I tillegg har vi nå nydelige vinterepler fra Vist. På grunn av koronasmitte i distriktet blir det ikke noe julemesser på oss i år slik at all handel foregår her hjemme. Snart er det advent og jul, velkommen til Gårdsbua, sier Silje Sæther.

Gårdsbua er selvbetjent og er åpen fra klokka 10.00.-22.00. Her betales med VIPPS.
Bua er stort sett ubemannet, de stoler på kundene og håper på god handel. Det er tilrettelagt for de med rullestol, er det ingen hjemme er kjørerampa innom døra ved siden av bua.
Holstad Gård er nå skiltet ved Fv17 med Gårdsutsalg, og på fjøsveggen er det et stort flott maleri av deres første vær «Løveungen».

«Løveungen» var Holstad Gård sin første vær. Den er nå å se på veggen til Gårdsbua. – Yvonne H. Antonsen som jobber som frilans kunstpedagog v/ Kunstmuseet Nord-Trøndelag er kunstneren, forteller Silje.

 

Sanna Rømo syns ull-lampene til Silje er fine.

 

Velsmakende vinterepler fra Vist og kaken «Ekteskapslykke» (innfelt) fra Gudny Sverkmo er blant andre lokale produkter i butikken på Holstad.

 

Silje har vært på ull- og skinnkurs, ei flott skinnlue og votter måtte Sanna Rømo prøve.

 

Gårdsbua er tilrettelagt også for rullestolbrukere, – litt trangt, men det går! (Foto: Silje).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse