Inspirerende og interessant kveld med en av landets mest kjente eventyrere

Eventyreren og friluftsmannen Jens Kvernmo; «Ta sats og lev ut din egen drøm»

NAMDALSEID

Lidenskapelig eventyrer, jeger, fisker, friluftsmann og foredragsholder, Jens Kvernmo besøkte torsdag kveld Namdalseid. 110 tilhørere fylte storsalen i samfunnshuset for å høre om noen av Jens sine mange naturopplevelser. I tillegg til å være en naturens mann er han også forfatter og TV-personlighet

Blant publikum var bestemor Bodil Westerhus, søskenbarn Arne og tante Brit Westerhus.

Jens har familie og mange gode venner i Namdalseid og både bestemor, tante og søskenbarn var i salen. Han syntes det var spennende å besøke Namdalseid.

For Jens har det blitt mange og lange turer både i Norge og i den store verden. Canada, Grønland, Mongolia og ikke minst Skjækerfjella og nærliggende områder i heimtraktene. Nå er han ute med ei ny bok som har tittelen «Det jeg lærte av bestefar».

Stian Holmen Lein sikret seg et eksemplar av boka til Jens.

Drømmer må bli til mål

– Starten på alle mine opplevelser var at bestefar tok meg med ut i naturen fra jeg var liten gutt. Fikk oppleve fjellet, lære å fiske og tenne bål, jakte hjort, rådyr og fugl, plukke bær, ja lære å høste av naturen. Jeg var på mange fine turer i Norge før jeg tok meg ut i den store verden. Dette takket være bestefar så ble mine drømmer til et mål, det var bare å bestemme seg, forteller den gode formidler Jens Kvernmo.

Med sin filosofi; «lærer vi å bruke naturen blir vi mer glad i den, og blir vi glad i den så tar vi bedre vare på naturen for fremtiden». Jens har levd sammen med samene i Norge, Chipeweyan-indianerne og inuitter i Canada, grønlendere og nomader i Mongolia.

– Jeg har holdt på med dette i mange år og fikk det omsider til og nå har jeg gleden av å kunne formidle mine opplevelser til dere. Jeg vil si; ta sats og lev ut din egen drøm, sier han.

Jens viser bilder og videoer fra noen av sine fantastiske turer og han gjør foredraget interessant på alle måter, ilagt noen morsomme historier. Blant de mange bildene og videoene var det også historier fra hans siste turer som kommer som TV-serie ganske så snart.

Fint i Norge også

Hvor går så din neste tur Jens?

– Til Ogndal! svaret kom fort!

– Nei da, min neste langtur og storprosjekt går til Mongolia. Et land der folket virkelig lever av landet og naturen. Mye av befolkningen i Mongolia er nomader og hest er et viktig dyr for nomadene. Fra mars til oktober flytter de rundt på steppene med sine dyr. Det skal bli spennende å besøke landet, sier Jens.

Blir du lenge borte?

– Kanskje et år, jeg har envegsbillett. Det nytter ikke med en tre ukers tur for det går fort tre måneder før man blir kjent med folket, lære deres skikker og få vist at man kan utføre forskjellige oppgaver. Blir man godtatt i lokalsamfunnet får man bli med på både jakt, fiske og det daglige arbeidet. Det er da det blir artig. Men jeg glemmer ikke hjemlandet for tur- og friluftsopplevelser. Vi har mange gode og fine muligheter for både korte og lange turer også i vårt nærområde. Skjækerfjella er jo en opplevelse det, smiler eventyreren Jens Kvernmo.

Når det gjelder salg av den siste boka til Jens så skriver han på FB:

– Bestefar og jeg har sett at flere tar med seg vår bok enn den siste boken til Jo Nesbø, så vi vurderer å gi oss som forfattere etter dette.

Innbyggertorg og Bibliotek på Namdalseid var arrangør av denne flotte kvelden og Namdalseid Frivilligsentral ordnet med kaffesalg.

– Takk til Jens for et flott foredrag med bilder og veldig trivelig med så mye folk. Når det gjelder boka til Jens så er den å få låne på biblioteket, sier enhetsleder Brit Randi Sæther Pedersen.

– Disse vottene har jeg selv laget av selskinn og isbjørnskinn, smiler Jens Kvernmo.

 

Det er bare å glede seg til nye TV-serier!

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse