Med selvlaget latinamerikansk musikk ble det tur til UKM-Landsfestival

Pianist Stian Hansen og slagverker Jørgen Werstad møtte hverandre på Olav Duun, det ble en suksess-duo! Her øver de i øvingslokalet på skolen.

NAMDALSEID

UKM (Ung Kultur Møtes) er Norges viktigste møteplass for ung kultur. Ungdom mellom 13 og 20 år deltar hvert år i hver kommune og hvert fylke i hele landet. Til slutt samles rundt 500 av disse ungdommene fra hele Norge til UKM-festivalen 20-24 juni, og som en del av Europeisk kulturhovedstads-programmet blir den i 2024 arrangert i Bodø.

Til Landsfestivalen skal også 17 år-åringen Stian Hansen fra Namdalseid. Han begynte på kulturskolen på Namdalseid som 14-åring og han ønsket egentlig gitar som instrument, men der var det ikke ledig plass. Stian endte opp som pianoelev og det angrer han ikke på.

– Nei jeg angrer ikke på pianotimene på kulturskolen. Nå er jeg ferdig med første året på Olav Duun i Namsos og gleder meg til UKM-Landsfestivalen i Bodø, smiler Stian.

Stian Hansen startet med pianospill som 14-åring, nå er han på tur til UKM-Landsfestivalen i Bodø.

Når Stian startet på Olav Duun, møtte han slagverker Jørgen Werstad (19) fra Høylandet. Begge har de vært med på UKM-Lokalfestivaler og UKM-Fylkesfestivaler. Jørgen har en gang vært med i Olavshallen i Trondheim på Landsfestival.

– Det var kjempeartig og ikke noe farlig, dette går bra og det blir en artig opplevelse i Bodø, sier Jørgen.

Begge musikerne var med på siste UKM-Fylkesfestivalen og etter denne fikk de plass til Landsfestivalen i Bodø. Stian er den første fra Namdalseid som blir med i en UKM-Landsfestival. Musikkstykket de skal framføre i Bodø er latinamerikansk inspirert.

– Vi fikk inspirasjon fra you-tube og vi har miksa litt sjøl, da vart det bra. Melodien heter «Latin jazz improvisasjon». Vi gleder oss skikkelig til turen til Bodø, smiler begge musikerne.

En liten snutt av «Latin jazz improvisasjon»:

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse