NAMDALSEID
Fersk fisk rett fra havet har vært kokk Einar Grande sitt varemerke. Hadde man lyst på en skikkelig fiskemiddag var ikke vegen lang til Sjøbua Spiseri på Utvorda.
På Sjøbua Spiseri var det forskjellige retter av fisk som ble servert blant annet seigryte, steinbit og uer gryte, stekt torsk, rømmesurret laks og en kjøttrett så som nydelig ovnsbakt lammegryte.
Et eventyr
– Jeg og Hildbjørg kjøpte og restaurerte huset på Utvorda som etter hvert ble vår restaurant. 17.mai 2001 startet vi servering på Sjøbua Spiseri. Dette ble vår heltidsarbeidsplass, stengte i januar og februar, i 12 år. Vi solgte restauranten i 2012 og de nye eierne åpnet for søndagsåpen servering i halve juni, juli og august. Det dreid seg om 10-12 søndager. Jeg var der og laget mat og en søndag var det 350 sultne personer innom. Det var jo et eventyr, smiler Einar.
Einar Grande ble kjent med Namdalseid og mange Eidbygger i 1988 da han startet som kokk på Sjøåsen Hotell.
– Jeg jobbet på Sjøåsen Hotell fra 1988-2000 og i løpet av tolv år ble det mange trivelige bekjentskaper. Mange tok turen utover på Sjøbua Spiseri og spiste fiskemiddager, smiler Grande.
Småjobber
Bygdakafeen på Namdalseid drives av Frivilligsentralen og det var leder Monica Sotberg som tok kontakt med Einar Grande om å ta turen hit.
– Første tirsdag i måneden er det middag på kafeen og seigryta ble laget på oppfordring og den smakte herlig. Nå sier Einar at han kan komme tilbake igjen med nye fiskesmaker i februar/mars. Bare å glede seg, smiler Monica.
– Jeg var ut på havet på torsdag og traff godt på med stor fin sei. Denne ble filetert og nå i dag har det gått med 20 kilo seifilet til de 70 som spiste seigryte her i dag. Tydelig at det falt i smak, smiler Einar.
Han forteller at han synes det er artig med slike småjobber.
– Jeg stiller gjerne opp på 4H sine arrangementer i Flatanger når det er behov. Skolene spør også om hjelp ved høstfester og vårarrangementer. Artig å kunne hjelpe til, sier kokken Einar Grande.