«Vi på Eide», musikk, kunst og mat fra «hele verden»

Et stort arrangement med mange utøvere og medhjelpere. Publikum fylte salen til siste stol

NAMDALSEID

I forbindelse med Namsos kulturskole sitt 40-årsjubileum er det flere arrangementer rundt i kommunen. I Namsos var det onsdag et stort arrangement i kulturhuset med musikk fra hele verden. Dette tente kulturskoleavdelingen på Namdalseid til å satse på et stort arrangement også på Namdalseid. Det endte opp med et samarbeidsprosjekt med Namdalseid og Jøa frivilligsentral, Namsos Kulturskole avdeling Namdalseid og NÅVA ungdomsklubb.

Fredag kveld «slo» de til med en stor festkveld i Namdalseid samfunnshus, en flerkulturell kveld med musikk, kunst og mat fra «hele verden». Elever i kulturskolen hadde øvd i lang tid med å sette sammen en konsert der de presenterte musikk og kunst fra mange land.

– Vi tok en sjanse på et stort arrangement her også og Eidbyggene møtte opp, artig med mye folk i salen. Namsos kulturskole sitt 40-årsjubileum markeres flere steder i kommunen og vi kunne ikke være dårligere her på Eide heller. I Namdalseid er det mange innbyggere som kommer fra andre land og da var det en gyllen anledning til å presentere musikk og kunst fra mange land. Mat kom også fort i tankene og med mange nye innbyggere kunne dette kombineres til et arrangement med flerkulturelt fokus på både mat og musikk. Jeg la fram et forslag til frivilligsentralen og det var JA med en gang fra Monica om et samarbeid. Frivilligsentralen tok ansvar for å skaffe mat og NÅVA ungdomsklubb hjalp til med rigging og utsetting av bord og stoler. Alt overskudd fra kvelden går til ungdomsklubben. Ikke vanskelig å få hjelp, sier Jan Åge Kolstad.

Elevene på Kreativt verksted hadde utstilling, til venstre Peder Engum som hadde laga isbjørn, Hanna Marie Garby Veium stilte ut en brugde og Magnhild Tørring hadde med en Elghund. Christina Ramberg-Sandberg var ikke til stede, men stilte ut en blåhval. En stor blekksprut hadde de også laga, her er de sammen med lærer Hanne Siri Høgden. Flotte tegninger hadde de hengt på veggen, skulle være litt fra hele verden!

Utstilling og konsert

Elevene som går på Kreativt verksted, hadde ei flott utstilling der de hadde tegnet og formet dyr fra hele verden. En stor blekksprut var blikkfang! Sang- og musikkelevene presenterte musikk fra 17 land og det var både solister, pianospill, band og slagverkere. Avslutningsnummeret var felles med sangen «Barn for fred».

Alle utøverne framførte «Barn for fred» som avslutningsnummer.

Etter konserten åpnet NÅVA ungdomsklubb opp dørene så alle som hadde lyst fikk og med et par timer der. Det var en kjempefin flerkulturell kveld så takk til de som står på for å få til slike arrangementer som gleder bygdafolket og flere til!

Mat

Etter underholdningen var det klart for mat fra mange verdens land. Mye god mat med smaker blant annet fra Syria, Marokko, England, Romania, Latvia og Norge.

Mat på alle fat, mange gode og spennende retter å forsyne seg med. Til venstre Åse Helene og Ida Charlotte Kolstad.

 

Maria Bocra kommer fra Romania, hun hadde laget 100 nydelige kålrulletter.

 

– Her var det mye godt, fra venstre Morten Hågensen, Anette Skjengen, Vår Skjengen-Hågensen, Roger Øie og Solveig Monsen.

Her var det 30 elever og tre lærere fra kulturskolen, 90 betalende voksne og 30 barn under 16 år og 15 frivillige! Hele 170 som var på «Vi på Eide» fredag kveld!

Snorre Sverkmo Julnes, Ingrid Serine Høgden og Thalia Benedicte Fossli åpnet konserten med en norsk melodi. De hadde flere melodier blant andre den svenske «Mosippan».

 

Olav Brørs spilte slagverk til en melodi fra Latvia.

 

William Westerhus på gitar akkompagnerte lærer Julie; «Get Back», en melodi fra England.

 

«Pianotog», de flinke pianistene spilte melodier fra Frankrike, Mexico, Iran og Egypt. Fra venstre: Ane Meier Høgden, Amanda Buvarp, Vilde Staven-Damås og sittende Frida Skatland Sjømark.

 

Liander Engesdal spilte bass, her sammen med lærerne Julie Sæther Laupstad og Jan Åge Kolstad; «Sakura», en melodi fra Japan.

 

Aleksandrs Haralds Baltris spilte slagverk til en melodi fra Latvia, «Arabian Nights».

 

Ane Sofie Pavall Årbogen spilte gitar og sang «Redemtion Song» fra Jamaica sammen med lærer Julie.

 

«The Godfathers Theme» fra Italia framførte disse elevene fra venstre William Brørs, Sindre Olsen Gripp, Snorre Sverkmo Julnes, Ingrid Serine Høgden, Sivert Petersen Bratli, Thalia Benedicte Fossli.

 

Brage Skjengen-Hågensen spilte slagverk til den Islandske melodien «Alter Ego».

 

Margit Altin Skulstad på slagverk til den amerikanske melodien «Achy Breaky Heart».

 

Adeele Sääsk framførte en nydelig sang fra Estland. «Sel ööl on tunne». Hun var også solist på avslutningsnummeret.

 

Bandet RÆL stilte med den spanske melodien «Valiente», fra venstre Linnea Elden Urtegård, Ingrid Serine Høgden, Thalia Benedicte Fossli og Johanne Tørring. Julie på slagverk.

 

Dette bandet hadde to melodier, «Tutskovin Polkka» fra Finland og «Dude looks like a lady» fra USA, fra venstre Åsmund Hynne Kolstad, Sigurd Tørring, Snorre Sverkmo Julnes, Magnus Økvik, Jørgen og Iver Sæther Skansen.

Noen matbilder!!!

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

Annonse



Annonse