Tidlig sommer også i gartneriet; 20.000 planter skal ut

Langøren Gartneri bugner av fargerike planter, - over 20.000 i tallet, sier Ingela Langøren

SJØÅSEN

Det ble en tidlig sommer og start på sommerblomster også hos Langøren Gartneri på Sjøåsen. Og det er ikke bare Eidbygger som handler lokalt, den første vi treffer på er fra Bangsund, eller Flak som hun sa.
– Jeg kjører gjerne hit til Langøren og handler blomster. Om det blir noen storhandel i dag er ikke sikkert, men må jo se hva de har og hva jeg har bruk for, smiler Inger Lise Kristiansen fra Flak.

Sjelebot
Og det mangler ikke på planter av mange slag. Ampler med flere typer blomster, de med Surfina i falt i smak ja. Fantastiske fargerike Begonia, henge-Geranium, Lobelia, Fuxia Skaugum Begonia, Surfina, stjerner og Verbena for å nevne noen.
– Det er sjelebot å få jobbe med blomster. Bare det å få se de små grønne bladene spirer til man ser knopper som plutselig står i blomst. Herlig, sier Wigdis Nilsen.

Sår mye selv
Mange planter har Ingela i sine drivhus, men det plukkes ut.
– Foreløpig har jeg alt, men det tynnes i rekken av enkelte sorter. Takket være det fine været har det vært veldig mye salg og aldri har jeg solgt så mye så tidlig på sommeren, sier gartneren.

Hun forteller at hun kjøper stiklinger fra Grimstad og fra Ystgård på Inderøy, men de sår mye selv også.
– I år sådde vi urter og salat og det gikk fort unna. Vi har også gresskar, melon og squash. Alt i alt har vi godt over 20.000 planter med stort og smått, sier en smilende gartner Ingela Langøren.
Det er ikke bare gartneren og Wigdis som jobber blant de tusenvis med flotte blomster og busker i gartneriet på Langøra. Med seg har de en av de nye innbyggerne i Namdalseid, Wael Yousef, som jobber der to dager i uka.
– Jeg er utdannet frisør, men det er kjekt å ha noe å jobbe med og jeg har vært her nå en måneds tid. Det er en flott jobb og et fint sted å jobbe på, sier Wael.

Busker og trær
Hos Langøren Gartneri er det ikke bare hageblomster man får kjøpt. Her lager de sammenplantninger til alle anledninger, avskårne blomster har de, ja alt som har med blomster å gjøre finner man på Langøren Gartneri.

– Vi leverer blomster i en stor kundekrets fra Namsos, Bangsund, Osen. Flatanger, Statland og Namdalseid. Vi bringer ut varer dit det måtte være ønskelig. Vi stiller også med blomster på plantedager på kirkegårdene i Osen, Statland, Namdalseid og Elda. I år har vi også tatt heim diverse hagetrær, bærbusker og pyntetrær fra Hagesenteret i Stjørdal. Vi har noe, men vi tar imot bestilling på disse, sier Ingela.

Heimebesøk

Og som ikke et liv i gartneriet er nok, så tilbyr Ingela Langøren seg å komme heim til de som ikke kommer seg på gartneriet for en blomsterhandel.
– Vi tar gjerne turen ut til kunder for å ordne i blomsterkasser og diverse heime hos de. Man trenger ikke ta med kassene hit, men ta en telefon så tar vi turen. Det må da bli på kveldstid og jo flere kunder jo billigere blir skyssen. Vi kan også være behjelpelig med å ordne i stuevinduene dersom det er ønskelig, sier Ingela Langøren.

Ingela Langøren, Wael Yousef og Wigdis Nilsen ved Langøren Gartneri byr på mange forskjellige planter og oppheng.

 

Kunde Inger Lise Kristiansen fra Flak får hjelp med blomster av Wigdis Nilsen.
Gudny Kolstad liker Verbena godt, en plante som blomstrer mye, Wigdis gir en hjelpende hand.

 

– Det meste er selvvannende, men det ble mye vanning i varmeperioden av de blomstene som henger opp, sier Wigdis Nilsen.

 

Solveig Heggdal og mange med henne synes det er herlig med blomster.

 

: Langøren Gartneri har også en del busker, – andre sorter kan skaffes på bestilling, sier Ingela Langøren, her sammen med Wael Yousef.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse