Elever støtter TV-aksjonen – Nå er det hennes tur

- Vi støtter TV-aksjonen med å løpe! Her er 1.klasse i farta og de andre elevene heier på.

NAMDALSEID SKOLE

TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Totalt har TV-aksjonen samlet inn ni milliarder kroner.

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 20. oktober og midlene går til CAREs programmer i ni land og har fått tittelen – Nå er det hennes tur.

Landene er: Mali, Rwanda, Niger, Myanmar, Den demokratiske republikken Kongo, Afghanistan, Burundi, Jordan og Palestina. Her er det stort behov for CAREs arbeid: Kvinner og barn rammes aller hardest av fattigdom, kvinner har færre muligheter, tjener mindre og eier sjeldnere land enn menn.

Elever støtter opp
I tillegg til å gi penger til de mange bøssebærerne som kommer på søndag, har elever ved Namdalseid skole vært aktive med å støtte opp om årets TV-aksjon.
– Elevene på mellomtrinnet arrangerte fagkveld i matematikk sammen med foreldre/foresatte. Elevrådet var arrangør og de presenterte prosjektet i starten. De hadde to stasjoner der foreldre og elever sammen skulle løse oppgaver og det var også terningspill. De hadde også salg av kaffe og kaker, forteller lærer Berit Buvarp Aardal.
– Vi fikk inn nesten 5.000 kroner, kjempebra, smiler elevene i elevrådet for mellomtrinnet.

Også elevene i småtrinnet ønsket å støtte opp om årets Tv-aksjon.
– Skoleløp er en av aktivitetene/arrangementene som er foreslått fra TV-aksjonen. Vi på S-trinnet valgte å støtte årets aksjon med løping og støtter innsamlingen på spleis.no/Namdalseid skole. Alle kan være med på denne spleisen med et fritt beløp og giverne er anonyme. Til nå er det kommet inn 2.270 kroner, sier lærer Hilde Mølnå.

Det var ingen tvil: – Vi løper for å støtte TV-aksjonen på søndag, ropte en sprudlende gjeng før de startet å løpe.

Både elever og lærere var i aksjon på torsdag og de støtter alle opp om TV-aksjonen – Nå er det hennes tur!

 

Elevrådet på mellomtrinnet arrangerte fagkveld i matte og fikk nesten 5.000 kroner, fra venstre Sivert Petersen Bratli, Vanja Modell Solum, Solveig Bulling, Leah Toldnes Kaldahl, Jonathan Berg Nordtvedt og Elias Cherqy Nilsen.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse