– Æ fant skatten!! 6-åring fant skatten fra Fjellstyret, fisker gratis i 100 år

Det ble stor jubel da 6-årige Tord Bugge Johnson fant skatten fra Fjellstyret, her sammen med Fjelloppsynsmann i Namdalseid Fjellstyre Harald Røthe og mor Camilla Flak Bugge

FURUDAL

Fjellstyrene i Norge er 100 år i 2020 og jubileet markeres med at hele befolkningen er invitert til feiring. I jubileumsåret vil hvert av de nesten 100 fjellstyrene plassere ut en flott gaveeske med gratis fiskekort for stangfiske som varer i 100 år!!! Kortet er gyldig for en person i den/de statsallmenningene fjellstyret administrerer.

Nok med ett tips
Fjelloppsynsmann Harald Røthe i Namdalseid Fjellstyre la mandag 20. juli ut denne skatten i Furudal Statsalmenning. Da kunne man lese på fjellstyrets FB-side:

– Da er skattejakten i gang. Endelig er fjellstyrenes 100 års gave lagt ut i statsallmenningen i Namdalseid. Den heldige vinneren får gratis fiske i 100 år. I tillegg ligger det noen ekstrapremier i boksen. Tips om sted den ligger vil bli lagt ut hver uke. Tips 1: Furudal Statsalmenning, ved et fiskevatn.

Det ble med dette tipset for det ble en kort skattejakt etter denne flotte skatten i Namdalseid. Allerede tirsdag ble den funnet av en 6 år gammel gutt fra Klinga.
– Dette trodde jeg ikke var mulig. Jeg som hadde pakket inn skatten i plast for den skulle jo kanskje ligge her i noen uker, ler Harald.

Skattejeger
6-årige Tord Bugge Johnson, mor Camilla Flak Bugge og mormor Gunnhild Flak skulle på en overnattingstur med telt og hengekøye. Først gikk turen inn til Sør-Furudal, en fin plass, men de bestemte seg for å se mer av området.

– Vi kjørte så hit til Straumen og gikk en tur etter vegen og så et skilt med «Hengekøyeplass». Dette ble interessant så vi bestemte oss for å se på plassen. Det regnet ganske så mye, men Tord bestemte seg for å lete etter skatten som var annonsert, sier Camilla.

«Skattejeger» Tord gikk en runde ned mot Finnvollvatnet. Han leita ved hver en stein og hvert et tre; den kunne jo likså godt være her som andre steder! Plutselig hørtes et høyt;
-Oiiii….æ hi fonni skatten! – Det ble mer som jubel da, smiler mor.

– Jeg fant skatten fra Fjellstyret, et fiskekort som varer i 100 år og to sluker. Nå skal jeg fiske i fjellvatnene her. Det blir artig, smiler den glade skattejeger.

Tord sier han er glad i å fiske og fiskestanga er klar til bruk. Sjøfiske liker han også, og med stor fortellerglede tar han oss med på både makrell- og seifiske.

– Det var veldig artig at et barn fant skatten, han har jo fiskekort hele livet her i Namdalseid statsallmenning. I allmenningene her er det 220 fiskevann med blant annet ørret, røye og laks, sier fjelloppsynsmann Harald Røthe. Som en ekstra gave fikk mormor et gavekort på et døgn i ei fjellstyrehytte.

Fiske og hengekøye
Det hører med i historien at på grunn av mye regn ble det ikke noe hengekøye/teltovernatting på denne turen.
– Nå blir det bedre vær i helga og til uka så da kommer vi tilbake hit igjen. Da blir det både hengekøyeovernatting og fiske, sier mor Camilla.

– Skatten var godt gjemt under denne rota og en stein, æ så at her var det noe som ikke hørte til her, smiler skattefinner Tord.

 

– Her er skatten, smilte Tord. (Ingenting er som det første glade bilde, foto: mor Camilla).

 

– Nå blir det hyttetur på meg når de andre er på hengekøyetur, smilte mormor Gunnhild Flak, sammen med Tord og Camilla.

 

– Fiskekortet er nå registrert på Tord Bugge Johnson, nå er det bare å fiske, sier Harald, Tord ser at alt blir riktig beskrevet.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*