Nærbutikken er viktig; – Handler mest mulig her

Lørdag var det Nærbutikkens dag og Elin Bolkan Vold viser fram lørdagens tilbud, - folk støtter opp om nærbutikken sin!

NAMDALSEID

Coop hevder at den lokale butikken er selve limet i lokalsamfunnet og på lørdag feiret de Nærbutikkens dag. På Nærbutikken møter man naboer og venner og man kan slå av en prat over en kopp kaffe, nærbutikken et viktig sosialt møtested.

Ved å handle i nærbutikken er kundene med på å ivareta et levende lokalsamfunn. Det er mange hverdagshelter som jobber i de små distriktsbutikkene.

«Vil du ha en nærbutikk i morgen, må den brukes i dag».

– Vi ønsker å belyse hvor viktig våre kunder og medlemmer er for å holde liv i disse butikkene som på mange steder fungerer som limet i lokalsamfunnet. Samtidig vil vi vise de tilreisende hvor viktig det er at de handler lokalt, sier viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge Bjørn Vik-Mo.

Trenger butikken
På coop marked Namdalseid var det servering av bløtkake og kaffe på lørdag. Butikken hadde lørdagstilbud på wienerbrød, boller og odelsbrød.
– Hverdagshandelen er viktig og vi ser at bygdafolket bruker nærbutikken sin. Butikken er viktig for bygda og den er et samlingspunkt for alle. I dag har det vært mye folk hele dagen og mange tar seg tid til en kopp kaffe, et kakestykke og en prat med venner. Det er viktig at butikken blir brukt og den skaper arbeidsplasser i bygda, sier butikkarbeider Elin Bolkan Vold.

Selv om det er en del handel både i Steinkjer og Namsos er nærbutikken den som blir brukt mest.
– Vi handler mest mulig her på butikken vår. Vi kjører ikke til Obs bare for å handle, men har vi ærend i Steinkjer så blir det til at vi handler litt der også. Vi støtter opp om nærbutikken vår, det er viktig å ha butikk i bygda, sier Åshild Anzjøn.

Uten å tenke på at det er Nærbutikkens dag så frister selvsagt et par wienerbrød fra brødboksen.
– Nei, det visste jeg ikke at det er. Butikken er viktig for oss alle, håper vi får beholde den i lang tid. Det hender jeg er på Steinkjer på diverse handel, men jeg må på coopen her for å handle matvarer, smiler Inge Buvarp.

Uansett om man handler både her og der så viser en liten prat med bygdevenner at nærbutikken den er viktig for alle.

Åshild Anzjøn bruker butikken i bygda, – det er viktig å ha en butikk i bygda.

 

Inge Buvarp håper at butikken vil bestå, – wienerbrød fristet på lørdagen.

 

God stemning ved kassen til Venke Sverkmo, blide kunder er Astrid og Laila Feragen.

 

Kaffe, bløtkake og en prat på kafferommet på coop marked Namdalseid. T.v. Inger og Nils Setter, Kirsti Bratli, Greta og Olav Fuglemo og Gunnar Bratli.

 

Bløtkake fristet også Bjørn Dag Derås og Dagrun Ystad Derås.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse