Dugnad på kirkegården ved Statland kirke

- Aillj ære te Menighetsrådet på Statland som har tatt tak å årna opp kjerkgårn vårres. No e d drenert å hagestakittet e reparert å mala. Det vart kjempefint! (Foto og tekst: Aris Synnøve Andersen)

STATLAND KIRKE

De har pusset, revet ned stakittgjerde, satt opp stakittgjerde, gravd og drenert kirkegården så et stort og omfattende dugnadsarbeid er lagt ned for at uteområdet ved kirka skal se fint ut.

– Vi startet opp i fjor høst så det er et langvarig arbeid som er utført. Vi plukka ned gjerde langs vegen, gravde bort kanten som hadde bygd seg opp gjennom årene og gjerde ble omhyggelig spyla, satt opp igjen og nå er det nymala og fint, sier leder i Statland menighetsråd Janne Katrine Ekker Myren.

De har også fått lagt asfalt på parkeringsplassen og helt inn til kirketrappa/inngangen. De søkte kommunen om støtte og det fikk de.

– Namsos kommune var velvillig til å støtte oss og vi fikk raskt svar på henvendelsen, veldig fornøyd med det. Nå har Nils Kaldahl drenert hele kirkegården og heldigvis ble det tørt og fint vær noe som gjorde jobben enklere. En stor dugnad var det også med beisning rundt vinduene på kirka, sier Janne.

Nå blir det sommerferie og etter den gjøres det klart til etablering av navnet minnelund ved Statland kirke. De har lagt en gangveg av brostein til der minnesteinen skal være og det skal legges stein for å gjøre minnelunden til et verdig sted der man kan sitte og minnes sine.

– Det er alltid noen prosjekter som skal utføres og da er det kjekt at det finnes mange og flinke dugnadsfolk som villig stiller opp og hjelper til. Takk for det, sier en fornøyd leder i Statland menighetsråd Janne Katrine Ekker Myren.

(Alle foto: Janne Katrine Ekker Myren)

Mye jobbing med å ta ned gjerdet.

 

Ny asfalt på parkeringsplassen og mot kirketrappa, her settes gjerde opp igjen ved inngangen.

 

Et stort arbeid med å renske opp veggrøft og grave bort jord der gjerde har stått. T.h. Magnar Aleksandersen og Bjørn Ståle Flore, Tor Magnus Økvik i gravemaskina.

 

Drenering av kirkegården.

 

Det blir fint når alt blir ferdig.

 

Nils Kaldahl tar en velfortjent pause.

 

– Meget god innsats av Bjørn Ståle Flore med maling av gjerde.

 

En blid og fornøyd dugnadsgjeng; Fra venstre Allan Oksdøl, Tor Magnus Økvik, Arne Moe, Magnar Aleksandersen, Bjørn Ståle Flore.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse