Kreative og matinteresserte Silje Kristin Aunan fra Sjøåsen

Silje med et at sine kreative prosjekter. Hun strikker teppe med gardinstenger til strikkepinner!

Silje Kristin Aunan bor på Sjøåsen med samboeren Embret Østring. Her har hun bodd siden i fjor høst, og begynner snart å få taket på å bo på Namdalseid. –Jeg prøver å bli kjent på Namdalseid og i områdene rundt, finner ut når bussen går og sånt, sier Silje.

 

Matspalte

Gjennom Lokalavisa #fjordtilfjord kommer leserne snart til å bli kjent med kokkekunstene hennes. Hun vil dele erfaringer og inspirere andre med matlaging gjennom en matspalte.

Historien bak matspalten er at Silje ville starte et sunnere liv nå på nyåret. Hun har den oppfatning at man kan spise god mat uten at det er usunt. Man må bare bytte ut noen usunne ingredienser, og kanskje vaner. Og når dette uansett er noe hun gjør for seg selv så er det også artig å dele det med andre! Silje lover at det ikke bare blir sunne ting heller. Hun er utdannet kokk og konditor og liker å lage gode kaker!

-Smak er viktig for meg, sier Silje. –Jeg liker å eksperimentere med ting, og så er jeg vel mindre opptatt av at det skal se fancy ut på tallerkenen. Hun forteller at en av grunnene til at hun liker å eksperimentere er for variasjonen sin skyld. –Mat er noe vi må ha, og det kan være lett å bli matlei hvis vi spiser det samme hele tiden. Mat er spennende!

 

Kystlivet vs. innlandslivet

Silje er fra Inndyr i Gildeskål kommune. Dette ligger i Salten i Nordland, og hun har derfor vokst opp ved havet og kysten. Nå har hun altså slått seg ned i innlandet, og grunnen til det heter Embret Østring.

-Det er noen forskjeller mellom kystlivet og innlandslivet ja, sier Silje. -Det eidbygg sier er fjell er ikke fjell, og når det stormer her på Namdalseid er det heller mer som en bris. Silje forteller dette med en stenk av humor. –Og nordlyset her er vel heller ikke så mye å skryte av, nei.

En annen forskjell er dyrelivet. -Ved kysten er det ikke så rikt dyreliv som her. Her har vi ekorn og elg i hagen, det er et 10-15 forskjellige småfugler i trærne utenfor huset. Det er moro å se rådyr og harer, og jeg har blitt veldig glad i mangfoldet i dyrelivet her.

Da Silje var hjemme på vinterferie var det første hun gjorde å ta på seg hodelykten og gå ned til havet. –Jeg kan ikke si at jeg trives bedre her eller der, men det er jo kystlivet jeg har vokst opp med og savner det jeg er vant med.

 

Fritidsaktiviteter

-Jeg savner åpenheten rundt det å komme seg ut på tur, sier Silje. –Hadde det vært arrangert en fellestur så hadde jeg helt klart møtt opp! I hennes hjemtrakter er det vanlig å være med på fellesturer, og hun synes ikke at det er så mange godt oppmerkede turstier i Namdalseid.

Da hun kom flyttende til Namdalseid var det første hun sjekket opp om det fantes fotoklubb her. Hun er veldig glad i å ta bilder, men ble litt skuffet da hun fant ut at fotoklubben ikke er aktiv. Det andre hun sjekket var volleyballtrening, og kom til det samme resultatet. –Jeg stiller opp hvis noen starter volleyballtrening!

 

Liker utfordringer

Silje er på utkikk etter jobb. Hun er veldig glad i barn og kunne godt tenke seg å jobbe i barnehage. –Jeg er jo veldig kreativ og glad i å være ute, så jeg har mye å bidra med, sier Silje.

Kreativiteten hennes resulterer også i mange hobbyprosjekter: Hekling, strikking m.m. Hun er interessert i interiør, og sammen med Embret pusser hun opp huset. Hun liker å holde på med prosjekter, og understreker det med å si at livet hadde vært kjedelig uten et prosjekt i tankene.

Silje har vært eidbygg i åtte måneder nå. Selv om det er en liten plass så opplever hun at det er sentralt med kort vei til både Namsos og Steinkjer. –Folk er generelt veldig hyggelige, og går jeg på butikken så hilser folk.

-Noe jeg liker veldig godt er å kunne dra på hyttetur uten å dra så langt bort. Vi har leid hytter av Fjellstyret, og dette er noe jeg virkelig vil anbefale til de som ikke har prøvd det.

Silje liker generelt utfordringer og sier sjelden nei til noe. Hun får idéer hele tiden og liker å planlegge prosjektene sine.

 

Vi gleder oss til å følge Siljes matspalte!

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse