Førjulsmarked med spekepølser, røkt kjøtt, lammepølser, mye folk, stor stemning og bålrøyk

- Dette var nydelig mat, sa Yngve Sakshaug og Linda Skjæran da Carl Andrew Sæther spanderte lammepølser fra Holstad Gård

KORSEN&STAVEN

For andre året holdt Lensmannsgården på Korsen og Staven Gård søndag et kjempeflott Førjulsmarked. På Lensmannsgården var det både lammepølser, badsturøkt kjøtt på Namdalsk vis, kortreist honning fra Vangberg Gård, pølser av boergeit fra Linåsve Gårdsmat og mye annet som fristet.
– Vi driver med flere slag dyr, blant annet boergeit. Det er viktig å ta vare på ressursene man har, og både pølser og spekepølser av geit er jo nydelig mat, sier Inger Andreassen på Linåsve Gård.
I samme bod som Inger har også Oddbjørg Kristin Hepsø utstilling med strikkevarer, diverse bakst, nisser og sitteunderlag.

Fyre med ved
To gutter hadde fyra opp bålpanna, de ville vise at de solgte tørr bjørkeved.
– Vi selger ved som vi har laga selv. Hogger, kapper og klyver og det er ganske bra salg. Vi har mer ved hjemme så bare ta kontakt, smiler Ørjan Solum og Emrik Saugestad.

Lammepølser med forskjellig smak og størrelse er heller ikke noe vanlig. Ikke mange som har hørt om pølser laget av lammekjøtt, men det smakte skikkelig godt. På Holstad Gård driver Silje og Carl Andrew Sæther med sau og de satser på både ullprodukter og kjøttvarer.
– Her ligger chillipølse av lam og røkt pølse med navn «Storsnøheia» på grillen, bare smak i veg, inviterte Carl Andrew.
– Du verden, dette smakte helt nydelig, smilte Linda Skjæran og Yngve Sakshaug fra Steinkjer.
På Vengstad Gård driver Hilde Gystad med sau og hun stilte ut sine ullprodukter der tøvede sitteunderlag med broderte dyremotiv er veldig populære.

Rita Maritsdatter var der med sine geleer, forskjellig typer saft, såper og handarbeid. Lefser fra Synnøve Kaldahl er populære hele året, men spesielt til jul.
– Det går kjempebra, jevn strøm med folk og dette er artig, sier Tone Haugen som var travelt opptatt på kjøkkenet.

Staven Gård
Her ble man møtt med bålrøyk fra flere steder på tunet. Fire hester hadde inntatt gården og eierne var opptatt med å ta de yngste med på ridetur. Utstillere var det rundt på tunet, matservering der grøt, kaffe og kaker sto på menyen. Nystekte sveler smakte himmelsk, klager ikke på sjokoladekaken heller. Handel var det i alle boder og inne i stua var eier Kristin Staven opptatt med salg av klær.
Kristin Kolstad Addison hadde laget og solgte «Hellig tre konger lys». Søstrene Grethe og Wenche Bjørkås fra Namsos og Levanger er veldig allsidige med både strikk, hekling, maling, brodering og kranser. Strikkesøstrene Christina og Tone Landsem hadde et stort utvalg av votter, budd på vinter.

– Veldig trivelig med slike flotte førjulsmarkeder. Det skjer da noe på Eide, ble det sagt av besøkende.
– Dette var kjempeartig, her har det kommet folk hele dagen. Det er positivt å ha dette på to steder, folk kjører gladelig imellom og handelen går bra. Vi har jobba mye før denne dagen og da er det artig at det kommer mye folk og det blir god stemning, sier ei travel Kristin Staven.

Mye folk på Førjulsmarked på Lensmannsgården søndag.

 

Full fres og travelt på kjøkkenet, til venstre Anna Solum, Tone Haugen og Åslaug Bratberg.

 

Hilde Gystad og Silje Jorun Finvik Sæther vet å unytte ressursene på gårdene sine.

 

Silje fra Holstad gård lager den fineste julepynt av ull fra egne sauer, Alma viser fram både julekuler og ei flott julestjerne.

 

Embret Østring er vant til å være på marked, her med kundene Aslaug og Astrid Irene Kolstad.

 

Inger Andreassen og Theodor Tisløv kunne friste med blant annet pølser av boergeit.

 

Til venstre Ørjan Solum og Emrik Saugestad fristet med fin bjørkeved.

 

«Bien og dronninga», Terje og Toril Svarva fristet med egen honning fra Vangberg Gård, her sammen med døtrene Ingrid og Maja.

 

På Staven møtte vi to søstre med mye fint handarbeid, til venstre Wenche Bjørkås fra Namsos og Grete Bjørkås fra Levanger.

 

Like ved siden sto to søstre fra Namdalseid, de solgte gode votter, t.v. Tone og Christina Landsem.

 

Hest og ridning er alltid populært, så også på søndag, her er på hesteryggen Olav Brørs og Mia Seline Brørs, hesteeiere er t.v. Kristina Kolstad og Linda Modell.

 

Sveler og kaffe var midt i blinken, til venstre Hanne Staven Forfod, Odin og Anne Staven Elden.

 

I kafeteriaen hadde de det travelt med servering av gode kaker, t.v. Olander Staven, Jørgen Fagervold og Sigurd Staven Elden.

 

Kristin Kolstad Addison hadde laget og solgte «Hellig tre konger lys».

Noen stemningsbilder fra begge steder:

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse