Matlaging har vært hans yrke, tirsdag var han på Bygdakafeen

Kokk Einar Grande sammen med frivillige på Bygdakafeen, til venstre Brit Staven, Line Løvås, Annbjørg Mølnå og Astrid Fossum

NAMDALSEID

Fersk fisk rett fra havet har vært kokk Einar Grande sitt varemerke. Hadde man lyst på en skikkelig fiskemiddag var ikke vegen lang til Sjøbua Spiseri på Utvorda.
På Sjøbua Spiseri var det forskjellige retter av fisk som ble servert blant annet seigryte, steinbit og uer gryte, stekt torsk, rømmesurret laks og en kjøttrett så som nydelig ovnsbakt lammegryte.

Et eventyr
– Jeg og Hildbjørg kjøpte og restaurerte huset på Utvorda som etter hvert ble vår restaurant. 17.mai 2001 startet vi servering på Sjøbua Spiseri. Dette ble vår heltidsarbeidsplass, stengte i januar og februar, i 12 år. Vi solgte restauranten i 2012 og de nye eierne åpnet for søndagsåpen servering i halve juni, juli og august. Det dreid seg om 10-12 søndager. Jeg var der og laget mat og en søndag var det 350 sultne personer innom. Det var jo et eventyr, smiler Einar.

Einar Grande ble kjent med Namdalseid og mange Eidbygger i 1988 da han startet som kokk på Sjøåsen Hotell.
– Jeg jobbet på Sjøåsen Hotell fra 1988-2000 og i løpet av tolv år ble det mange trivelige bekjentskaper. Mange tok turen utover på Sjøbua Spiseri og spiste fiskemiddager, smiler Grande.

Småjobber
Bygdakafeen på Namdalseid drives av Frivilligsentralen og det var leder Monica Sotberg som tok kontakt med Einar Grande om å ta turen hit.
– Første tirsdag i måneden er det middag på kafeen og seigryta ble laget på oppfordring og den smakte herlig. Nå sier Einar at han kan komme tilbake igjen med nye fiskesmaker i februar/mars. Bare å glede seg, smiler Monica.

– Jeg var ut på havet på torsdag og traff godt på med stor fin sei. Denne ble filetert og nå i dag har det gått med 20 kilo seifilet til de 70 som spiste seigryte her i dag. Tydelig at det falt i smak, smiler Einar.
Han forteller at han synes det er artig med slike småjobber.
– Jeg stiller gjerne opp på 4H sine arrangementer i Flatanger når det er behov. Skolene spør også om hjelp ved høstfester og vårarrangementer. Artig å kunne hjelpe til, sier kokken Einar Grande.

Astrid Fossum og Einar Grande fyller på med nydelig seigryte.

 

Det ble kø for å forsyne seg.

 

– Første runde unnagjort, helt nydelig mat, fra venstre Oddveig Sverkmo, Åse Marie Sæther, Greta Fuglemo, Annbjørg Elden, Bjarne Elden og Olav Fuglemo.

 

– Å ja da, han har ikke glemt å lage mat, smiler t.v. Karin Husa og Astrid Aune.

 

– Det var da vel godt, kjempegodt, sier fra venstre Kjell Idar og Åse Hynne, Kåre og Kari Anzjøn.

 

Så var det «Tilslørte bondepiker» til dessert, – det var herlig god mat, smiler til venstre Ken Morten Brørs og Svein Anzjøn.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse