Julegaver på forskudd; Gjensidigestiftelsen overrasket dyktige aktører

Hans Petter Haukø fra Gjensidigestiftelsen delte ut store sjekker til Namdalseid Frivilligsentral, daglig leder Monica Sotberg og styreleder Tone Fossli, Namdalseid jeger- og fiskarlag ved leder Roar Heggdal

NAMDALSEID

Mandag kveld tikket det inn ei melding; ta turen på jegerkurset til Namdalseid jeger- og fiskarlag i Namdalseid skole. Den samme meldingen gikk også til Monica Sotberg og Tone Fossli i Namdalseid Frivilligsentral. Gjensidigestiftelsen hadde nemlig tatt på julehatten og skulle dele ut store gaver.

– Jeg har den glede av å overraske dere i kveld. Dere, Namdalseid jeger- og fiskarlag og Namdalseid Frivilligsentral, har søkt om støtte til gode prosjekter, og litt i forkant av julekvelden vil jeg nå overraske dere med hver deres sjekk. Det er 38 søknader som er bevilget i Nord-Trøndelag og vi deler ut 5,5 millioner i løpet av denne uka.

Vi er mektig imponert over jobben som Namdalseid jeger- og fiskarlag gjør og vi ser at den aktiviteten dere skaper ligger i målsettingen til Gjensidigestiftelsen. Det dere gjør nå for å få til noe for ungdom vil vi støtte og dere får mulighet til å kjøpe det utstyret dere trenger. Det er den aktiviteten vi vet er så viktig så vi støtter Namdalseid jeger- og fiskarlag med kroner 73.542. Det er en støtte til deres søknad «Vår lille ekspedisjon- en forsmak på en drøm», som er et lavterskeltilbud til ungdom slik at alle skal komme seg ut, sier Hans Petter Haukø fra Gjensidigestiftelsen.

Ekspedisjon

«Vår lille ekspedisjon- en forsmak på en drøm» skal vekke interessen og lidenskapen til et aktivt friluftsliv. Målet er at barn og ungdom skal få oppleve mestring og glede ved å være ute i aktivitet i den norske fjellheimen. Dette uavhengig av årstid eller økonomiske anliggende.
Ved å arrangere en «ekspedisjon», et begrep som både er eksotisk og barskt, håper vi at barn og ungdom opplever mestring, læring og samhandling på tvers av bakgrunn, erfaringer og sosiale kår.

Ekspedisjonen planlegges gjennomført i mars/ april måned vinteren 2019, og skal avholdes innenfor kommunens grenser. Framkomstmiddelet er ski og hvor pulk og hunder med kløv bidrar til transport av telt, soveposer, mat etc., sto det blant annet i søknaden fra Namdalseid jeger- og fiskarlag.

– Vi takker så meget for støtten, og med disse pengene skal vi skape uforglemmelige minner til ungdommen fra villmarken, skriver leder Roar Heggdal.

Leder Roar Heggdal måtte se på sjekken, – dette blir bra, tusen takk!

Integrering

Namdalseid Frivilligsentral hadde en viktig søknad om; Bedre integrering av syriske damer og forebygge utenforskap ved å presentere de for norsk kultur og gjøre de kjent i regionen de bor i.
– Dette er også en søknad som er innenfor formålene og vi har bevilget hele beløpet dere har søkt om. Nå kan dere reise i hele Trøndelag på opplevelser med både mat, kultur og andre opplevelser. Sjekken lyder på kroner 66.740, sier utdeler Haukø.

– Dette var ei kjempeoverraskelse. Vi søkte om midler slik at vi kan ta med syriske damer ut på turer sammen med andre damer i bygda. Det er snakk om dameturer for det er viktig at det blir en «bra mix» slik at man blir enda bedre kjent og kan få til et godt nettverk. Det skal være utflukter i Trøndelag slik at de får et større inntrykk og blir bedre kjent i eget fylke. Nå får vi muligheten til virkelig og ut på tur med forskjellig mat, gå på utstillinger, konserter og andre hyggelige opplevelser, sier daglig leder ved Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg.

Daglig leder Monica Sotberg og styreleder Tone Fossli tar imot sjekken fra Hans Petter Haukø til Namdalseid Frivilligsentral.

 

Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen ble etablert i 2007 og er Norges største finansstiftelse. Stiftelsen er største aksjonær i Gjensidige Forsikring ASA med 62,24% av aksjene. Gjensidigestiftelsen deler hvert år ut i overkant av 200 millioner kroner til allmennyttige prosjekter innen trygghet og helse. Siden 2007 har stiftelsen delt ut nesten 2,2 milliarder til rundt 7.000 prosjekter. Søknadsfrist for å søke støtte er 15. september og man søker elektronisk www.gjensidigstiftelsen.no

For å få innvilget støtte må organisasjonen være registrert i Brønnøysundregisteret og i frivillighetsregisteret.
Gjensidigestiftelsen støtter prosjekter innen kosthold, fysisk aktivitet, mestring og læring, sikkerhet samt sosial inkludering og mangfold.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse