Nyinnkjøpt hjertestarter, båre og annet utstyr til svømmehallen

Hjertestarter og båre ble overrakt fra Namdalseid Røde Kors til Statland Svømmehall, til venstre kasserer Sissel Halsvik Sverkmo, fungerende leder i Statland Vekst Olav Andreas Monsen, badevakt Solveig Monsen og leder Kjell Morten Staven

STATLAND

Fredag kveld var det overrekkelse av stor gave fra Namdalseid Røde Kors til Statland Svømmehall. Gleden var stor da leder Kjell Morten Staven og kasserer Sissel Halsvik Sverkmo overraskende kom med utstyr til bassenget og en hjertestarter i bilen.

– Dette er en gave fra Namdalseid Røde Kors til svømmehallen. Hjertestarter er en nødvendighet å ha i nærheten der det er mye folk og stor aktivitet. Man håper alltid at det ikke blir bruk for den, men det er kjekt å ha denne i «fjellhallen», sa Kjell Morten og overleverte gaven til fungerende leder i Statland Vekst Olav Andreas Monsen og badevakt Solveig Monsen.

Leder og kasserer fra Namdalseid Røde Kors hadde mye annet «bassengutstyr» med seg i bilene så som båre, flytebelter, store flyteplater, flyteringer og mye annet til bruk i vannet.

– Dette setter vi umåtelig stor pris på, både hjertestarter og utstyr for bassengtilvenning til bruk for alle. Kjempebra, man vet aldri når man får bruk for den og det greit å ha den i «hus» dersom en hendelse oppstår, sa en strålende glad Olav Andreas Monsen.

Svømmehallen blir mye brukt og nå er også elever i 1.-7. klasse fra Namdalseid skole der og har svømmetrening på torsdager. Dette på grunn av at bassenget på skolen ikke fungerer og man vet ikke hvor lenge dette blir ute av drift.

– Hver fredag på formiddagen er det varmbading noe som er ei ordning gjennom fysikalske på Namdalseid, sier Agnar Forbord som er badevakt og medhjelper på varmbadingen.
På fredag ettermiddag er det familiebading klokka 17.00.-20.00. og da er det mellom 20-30 badere som er innom svømmehallen.

Badevaktkurs
– Statland svømmegruppe er ivrige og aktive i bassenget og de har treninger hver tirsdag kveld der cirka 30 svømmere deltar. Når det er så stor aktivitet i svømmehallen, er det også nødvendig med mange vakter. Det fordrer at vaktene kurses og nå på torsdag 4.februar arrangerer vi to kurs. Første kurset starter klokka 17.00. og det andre klokka 19.00. På grunn av smittevernregler holdes det to kurs og det er påmelding til Solveig Monsen senest 3.februar, sier Olav Andreas Monsen.

Frivillige
For at svømmehallen og all bruk av bassenget skal fungere så er det også her frivillige som stiller opp.

– Bassenget drives på dugnad og både badevakter og billettører stiller frivillig opp. Vanligvis stekes det vafler, serverer kaffe og saft, men i disse dager er dette umulig på grunn av smittefare. Vi er vel alle forberedt på at svømmehallen kan bli stengt, men vi passer på både med antall deltakere, avstand og spriting, sier fredagens billettør Solgunn Ekker.

Mye kjekt utstyr for bassengtilvenning til badere i alle aldre, til venstre Sissel, Olav Andreas og Kjell Morten.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse