Sentrum Borettslag; nå er det like før byggestart

Byggherrer og maskinentreprenør informerte om anleggs – og byggevirksomhet med Sentrum Borettslag, t.v. Runar Lønnum fra Lønnum Bygg AS, Lars Helbostad og Tommy Elden fra Dalaberget Eiendom AS og Maskinentreprenør Rune Bjørnes

NAMDALSEID

Dalaberget Eiendom AS har i et års tid jobbet med byggeprosjektet Sentrum Borettslag. Leilighetsbygget er i to etasjer og har seks leiligheter hvorav fem nå er solgt. Bygget ligner på det som allerede er satt opp i nærheten.

Torsdag var det informasjonsmøte for naboer, nye beboere og ellers de som var interesserte i å høre nytt. Det er vel ingen nyhet at det er dårlig grunn på hustomta og geoteknikere har gjort sine undersøkelser.
– Det blir gravearbeid og fylling av stein/sand og man må vente en del anleggstrafikk. Massene vi kjører inn skal ligge en måned før vi kan fortsette grunnarbeidet, sier Maskinentreprenør Rune Bjørnes som har ansvar for grunnen.

Det er byggefirmaet Lønnum Bygg AS som har totalentreprisen og de håper på snarlig oppstart.
– Vi leverer nå byggesøknaden til Namdalseid kommune og vi håper å komme i gang innen en måned, helst tidligere. Leilighetsbygget levres i elementer så det vil gå fort å sette det opp. Det vil selvsagt bli en del kranarbeid i anleggsperioden, men det må jo bare til det, sier Runar Lønnum.
Høyden på huset blir noe den samme som tidligere bygg på området. Avstand mellom byggene blir 17 meter og det er mulig å sette opp carporter/garasjer.

– Vi kan ikke love eksakt innflyttingstidspunkt, men målet er rundt jul eller straks på nyåret. Alt avhenger av massene som kjøres ut og inn, sier Lars Helbostad i Dalaberget Eiendom AS.

Området der byggeplassen blir, Kariskogen, er et yndet lekeområdet for barn i alle aldre. Byggherrene ønsker ikke ferdsel i anleggsperioden.
– Vi setter sikkerheten i hovedsetet så området blir etter hvert inngjerdet, sier både byggherrer og maskinentreprenør.

– Hit til denne leiligheten skal vi flytte når bygget er ferdig, sier Odin og Anne-Lisa Damås.

 

Litt prat og kartvisning etter informasjonsmøtet.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse