På konsert med en verdensstjerne! En uforglemmelig opplevelse!

På scenen: Julie S. Laupstad og Nils Lofgren. Foto: Brit Randi Sæther Pedersen

Mandag kveld gikk Julie S. Laupstad fra Namdalseid på scenen i Barbican Centre i London foran 1500 publikummere!

Dette var selvsagt en veldig stor begivenhet for henne! Hun var invitert av den verdenskjente musikeren Nils Lofgren til å være med på en del av konserten hans. Konserten markerte hans 50 år som musiker og inneholdt musikk fra hele karrieren hans. Lofgren begynte som profesjonell musiker som 17-åring. Han er mest kjent som medlem av Bruce Springsteens E Street Band og med sitt eget band Nils Lofgren Band.

Julie omtaler selv konserten som hennes (hittil) største opplevelse! -Det var en helt uforglemmelig dag, forteller hun på telefon fra London. -Jeg kom dit bort i tretiden og fikk henge med de bak scenen. Vi satt der på sofaen og spilte og jammet før konserten. Nils fortalte historier og ga meg mange tips.

Nils Lofgren er Julies store helt, og hun forteller at det var en stor opplevelse å få komme opp på scenen under konserten.
-Jeg var veldig nervøs rett før jeg skulle gå på. Jeg kom inn på sang nummer fem, og før det stod jeg bak scenen og fulgt med. Da jeg kom utpå scenen ble det greit, og jeg kunne bare nyte opplevelsen. Nils var veldig flink til å få meg til å føle meg trygg der.

Hun var med på de to låtene ”Sticks and Stones” og ”Code of the Road”. Det ble 15-20 minutter på scenen med jamming og improvisering på gitar.

For de som er ukjent med Nils Lofgrens musikk forteller Julie at han skriver mest rock med noen ballader, og låtene hans er veldig melodiske. Konserten på mandag var stort sett akustisk. Han hadde med seg kompanjongen Greg på scenen og de spilte begge to forskjellige instrumenter.

Etter konserten fikk Julie også kjenne litt på stjernestatusen. Hun forteller at Nils alltid går ut etter konsertene sine for å prate med folk, skrive autografer og være med på bilder. Og da han gjorde det på mandag så var det også mange som ville snakke med Julie og få autografen hennes. Hun har fått mye god respons på sosiale medier også. -Det er kjempestort å få en slik sjanse som dette til å vise meg frem, og responsen gir meg en ekstra gnist for å holde på videre!

I salen var også mor og tante, Brit Randi Sæther Pedersen og Kirsti Sæther. -Dette var en enorm opplevelse, rapporterte Brit Randi fra London. –Nils Lofgren har fått to nye fans nå! Vi har jo hørt litt på han i forkant for å forberede oss på konserten, og han er en fantastisk artist.

Dagen etter konserten hadde Julie eksamen i hørelære. – Det var ikke så enkelt å konsentrere seg om eksamen på forhånd, men det gikk nå bra likevel, forteller hun. Læreren spilte på piano, og oppgaven hennes var å skrive ned melodi og akkorder på det hun hørte.

Julie forteller også om hvordan hverdagen er for en musikkstudent i London.
-Det er mye øving, og jeg er mye på skolen og øver. Vi har en ny skole som har veldig moderne lokaler. Der skriver jeg nye sanger og spiller inn sanger. Og så går jeg rundt i London og får mye inspirasjon. Her er mye å se og gjøre, og det er tid til å være med på ting som skjer.

Studiet hennes heter ”Music Performance and Production”, og fra neste år blir fagene mer avanserte. Da blir det forberedelser på det virkelige livet, og mye vil dreie seg om å holde konserter og produsere låter. -Jeg er ikke helt sikker på enda hva jeg skal gjøre etter skolen. Jeg har mulighet til å være både musiker og musikkprodusent.

Neste konsert for Julie blir allerede nå på tirsdag. Det er eksamenskonserter, og hun skal være med i to forskjellige band. Eksamen foregår på pub, og det er åpent for alle å komme og høre på. Lærerne er tilstede som sensorer. Julie synes at slike eksamener er kjempemoro!

En siste oppfordring er å følge med på hjemmesiden hennes. Der legger hun ut musikk, og etter hvert kommer det video og bilder fra denne konserten. Sjekk ut: julielaupstad.com

Foto: Neville Curtis
Foto: Peter Williams

Foto: Brit Randi Sæther Pedersen

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse