Travle og koselige dager på Dagsenteret, jula nærme seg

Nå jobbes det mot Julemesse på Dagsenteret, onsdag møtte vi t.v. Karin Engen, leder Grete Helbostad og Viviann Pedersen på jobb

NAMDALSEID

Etter et besøk på Dagsenteret ved Namdalseid Helsetun skjønner man at det går mot mange flotte arrangementer og ei fin førjulstid.
– Her er det travle dager og kvelder, ja helga med. Det bakes og smakes, snekres, sying av alle slag ting, strikking (den blir nå også med heim), sier leder Grete Helbostad.

Kinokveld
Det er mange arrangementer, store og små de jobber mot på Dagsenteret. Populær karrakaffe hver første mandag i måneden og strikkekaffe som er nå på tirsdag klokka 18.00.
– Onsdag kveld er vi så heldige å få besøk av de som jobbet med og framførte Kaldalsølvet, de arrangerer filmkveld for oss klokka 18.30. Da blir det skikkelig kinostemning med kiosksalg, kanskje blir det popkorn også, hører med på kino det, ler Grete.

Siste mandag i måneden som nå er 26. inviterer Bodil Staven til «Nostalgisk aften for damer» der de drikker kaffe, prater om skikk og bruk i gammeldagan og ellers alt mulig. Ei skikkelig trivelig ettermiddagsstund på Dagsenteret fra klokka 16.

Julemesse
Fredag 9.november klokka 10.30. er det klessalg ved Seniormote fra Trondheim og 13. er det duket for sang og underholdning med Paal Sandø.
– Det store arrangementet vi jobber imot nå er Dagsenteret sin julemesse som i år er lørdag 17.november og åpner klokka 11.00. Vi startet allerede i januar med forberedelser og har til nå hatt 25 jobbmøter på Dagsenteret. Her møter mange og det er ei skikkelig stor dugnadsånd som rår, blir mye fint som alltid. Rømmegrøtsalg med spekemat, kaffe og kaker har vi selvsagt, sier lederen på Dagsenteret.

Lesedag og tur
Ikke alle beboere på helseheimen og brukere ellers av Dagsenteret ser seg i stand til en tur på biblioteket, men leselysten er stor likevel. Det ordner biblioteker Brit Randi Sæther Pedersen for hun holder bibliotekdag for de leseglade.
– Brit Randi har med bøker til utlån og hun har også høytlesing for oss. Dette er kjempepopulært og er du nysgjerrig så møt opp torsdag 22. klokka 10.30. sier Grete.

Dagsenteret arrangerer ikke bare innendørs, nei da, de tar med sine brukere på turer til Åre, Sparkjøp med besøk også på Magneten. Nå står en populær tur til Follafoss for tur, det er ikke ringere enn til «7th-Heaven». Påmelding til Grete 905 73 084 innen 19.
– Dette er en toppers busstur for å se på/handle klær/sko, også herreklær finnes. Så blir det pizza og er man på tur så tar man gjerne et glass vin også. Denne turen er nå torsdag 22. klokka 18.30., forteller leder.

Den årlige og veldig populære «Lutfiskaften» på Dagsenteret er også like om hjørnet. Her er det om å melde seg på i tide for 1.desember serveres det lutefisk med tilbehør av alle slag. Grete tar imot påmelding på telefon 905 73 084.

Kos i julestria
Det er ikke så lenge til den store høytida og på Dagsenteret venter de mye besøk framover og det skal bakes og smakes.
– Bygdekvinnelaget kommer og serverer kveldsmat, Namdalseid songlag stiller opp med en førjulskonsert og allsang. Julefrokost har vi, Sissel Sverkmo ordner med spennende kunnskapstevling, trekkspillmusikk og underholdning av noen fra Osen. Vi har mye å glede oss til i løpet av desember også. Vi skal selvsagt ta oss tid til å synge julesanger, bake mange sorter julebakst, klart vi skal smake på den. Vi skal storkose oss i tida før jul der vi også kjenner på både bakstlukt og matlukt i huset, sier Grete Helbostad.

Her forberedes kveldsmat.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse