Nyttårskonserten ble en sikker «innertier»; gjesten hadde duett med Ei`bygg

Tone Måøy og gjesteartist Carl Robert Henie gjorde en flott duett med «Last night of the world» fra Miss Saigon

NAMSOS

Fredag kveld inviterte Namsos Musikkorps til en fantastisk Nyttårskonsert i Namsos Kulturhus. De er ikke nybegynnere med å arrangere store konserter, denne var nummer 12 i rekken. Og kjente artister har de med og på denne konserten var Carl Robert Henie gjesteartist sammen med Namdal Vokalensemble. Dirigent Tor Halvard Nilsen ledet sine musikere og sangere med sikker hand, det ble en skikkelig flott konsertkveld, vil si den ble en «innertier». (Konserten ble også framført lørdag)

Vakkert
Namdal Vokalensemble med sine 20 sangere, også sangere fra Namdalseid, viste at de hører til blant eliten. Med melodier der klangene er så nærme hverandre at det er en fryd, tenker nok på «Entreat me not to leave you», – knall, noterte jeg i halvmørkret. Ellers var et gjenhør med «Gjendines Bådnlåt» kjekt og «Birds» av Ola Bremnes var en spennende melodi. Her snakker man om tonebeherskelse av et kor ledet av den fantastiske musiker Tor Halvard Nilsen.

Namsos Musikkorps må man bare rose med sine mange musikere og brede repertoar. «Valdresmarsj» var en herlig åpningsmelodi av nyttårskonserten, en marsj der man ikke helt klarer å sitte rolig, noe med marsjfoten tror jeg. I andre avdeling ville dirigenten også ha med publikum undervegs i melodien «Bandology», og det ble både allsang og plystring.
– Tror jammen vi må starte et publikumskor, mente dirigenten.

 

Variert
Musikalstjerna Carl Robert Henie var i år korpsets hovedgjest, og da måtte det bli melodier fra flere kjente musikaler. Må nevne Miss Saigon med melodien «Last night of the world» der gjest Carl Robert Henie og Tone Måøy gjorde en fantastisk duett. Denne gikk rett i hjerteroten, takk for den.

– Det var jo kjempeherlig å få synge med Carl Robert Henie. Han er jo en veldig trivelig og sympatisk type med en kraftig stemme. Denne melodien er jo veldig følelsesladet så det var ikke bare å stå rett opp og ned å synge, vi måtte vise følelser. Selv om vi hadde litt dårlig tid til øvelser er jeg veldig fornøyd. Til helga blir det tur til Stjørdal sammen med Namdal Vokalensemble og gjenhør med Bettan, sier en fornøyd Tone Måøy.

Ellers må nevnes «The music of the night» fra Phantom of the Opera, «Getsemane» fra Jesus Christ Superstar, «Can you feel the love tonight» fra Løvenes Konge og en kjempeavslutning med «Anthem» fra Chess der både kor og korps gjorde den til en flott opplevelse. Denne ble kreditert med stående applaus før et korps som viste skikkelig konsertform avsluttet nyttårskonserten med «Radetsky March».

Nyttårskonserten ble ledet av ordførerduoen Bente Estil og Stian Brekkvassmo, godt jobba begge to. Det ble stor applaus både blant publikum, sangere og musikere da dirigent Tor Halvard Nilsen kunngjorde neste års gjesteartist: – Silya Nymoen er neste års gjest!
Flott lyssetting og lyd!

«Can you feel the love tonight» fra Løvenes Konge, berre herlig dette!

 

Namdal Vokalensemble er bare helt fantastisk, dirigent Tor Halvard Nilsen.

 

– Kanskje vi må starte et publikumskor? lurte dirigenten på.

 

Stor applaus da neste års gjesteartist ble kunngjort: Silya Nymoen.

 

Nyttårskonserten ble ledet av ordførerduoen Bente Estil og Stian Brekkvassmo, godt jobba.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse