Støttemarkering for NORD Universitet, over 6.000 møtte opp

Aldri før har det vært så mye folk på Festplassen i Namsos, Namsos Musikkorps stilte opp

NAMSOS

D.D.E. inviterte tirsdag kveld til gratiskonsert til støtte for å berge NORD Universitetet i Namsos. Dette var en protest mot Nord-rektorens forslag om å legge ned. Trass i noe kaldt vær møtte godt over 6.000 namdalinger, og andre, opp på Festplassen med klar tale: – ikke rør Nord Universitetet i Namsos!

– Mister vi NORD Universitetet raseres Namdalen. Hjelp oss å slå ring om utdanningene, het det i invitasjonen som ble lagt ut.

Kamplyst
Folk fra hele Namdalen var samlet på Festplassen og viste kamplyst og engasjement for Nord universitet, det var satt opp flere busser blant annet fra Kolvereid og Grong. Her stilte mange fra Osen og Flatanger, og fra Namdalseid og Steinkjer.

– Det er helt fantastisk med så mye folk her i Namsos i dag, dette er rørende. Et slikt engasjement fra folk i hele Namdalen forteller at dette betyr noe for alle namdalskommuner. Denne kampen skal vi vinne, sa ordfører Arnhild Holstad og Bjarne Brøndbo.
– Namdalinga, dåkk e gull. Takk te dåkk aill! sa studiestedleder Aina Hildrum.

– Namdalen er viktig for Trøndelag, Fylkesordfører Tore O. Sandvik.
– I Helse Nord-Trøndelag har to av tre sykepleiere som vi ansetter fått sin utdannelse ved NORD Universitet. De utgjør ei kjempeviktig arbeidskraft og grunnlaget for kvaliteten vi kan gi til innbyggerne, sjef Helse Nord-Trøndelag Torbjørn Aas.

Stå på
Ordførerne fra hele Namdalen var også samlet på Festplassen for å vise sin støtte; fra Vikna, Namsskogan, Nærøy, Lierne, Høylandet, Overhalla, Grong, Røyrvik, Leka, Namsos, Namdalseid, Fosnes, Osen og ordføreren i Steinkjer. Aldri før har så mange ordførere eller publikum vært samlet på Festplassen i Namsos. Disse var også til stede: Fylkesordfører Tore O. Sandvik, stortingsrepresentant André Skjelstad (V), stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedum (SP), studiestedleder Aina Hildrum, sjef Helse Nord-Trøndelag Torbjørn Aas. Øyvind Stenvik hadde et historisk tilbakeblikk av sykepleierutdanningen i Namsos.

– Dere må være klar over at kampen har akkurat starta, vedtaket gjøres 26.juni. Vi må bare stå på så skal vi berge noen arbeidsplasser og boplasser, sa primus motor Bjarne Brøndbo på FB til Namsos kommune.

Namsos Musikkorps spilte før åpningen og satte folket i stemning med flotte marsjer. Utmarsj fra Festplassen mot NORD Universitet ble også besørget med korpsmusikk.

 

D.D.E. inviterte hele Namdalen til gratiskonsert og protest mot forslag om nedleggelse av NORD Universitet i Namsos.

 

Mange fra Namdalseid møtte opp, blant andre t.v. Kirsti Åslaug Sæther og Ann Elisabeth Ravlo som begge jobber i helse.

 

Mange stilte med bannere og plakater.

 

– Denne kampen skal vi vinne, sa ordfører i Namsos Arnhild Holstad og Bjarne Brøndbo.

 

Ordførerne fra hele Namdalen støtter opp.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse