10 år med kreativ galskap, bolyst og glede; Kortnebbgåsfestival hele uka

- Gjess, we can! Gåsa (Kim Sørensen) landet hodestups i Malm sammen med t.v. Grete Kvam, Toril Svarva og leder Ingrid Kaldahl

BEITSTAD

For ti år siden ble Kortnebbgåsas ve og vel stiftet og mye kreativt galskap er gjennom disse ti årene satt i system for å skape bolyst og glede. Nå er galskapen løs igjen og som de sier:
– Gjess, we can!

– I år er det Kortnebbgåsfestival med jubileum og aldri har vi hatt så mye innhold og så stort og rikt program som nå. Vi er enormt kreative, fulle av ideer og her serverer vi et program tilpasset «kvar og ein» i bygda, og alle andre, kakler komiteen som hadde et stunt i Malm/Follafoss på lørdag.

Tirsdag kveld går startskuddet med Kortnebbgåsas ølbryggerfest på Yttervik gård. 10 meget kortreiste ølsorter presenteres med smaking. «Eidbrygg» m/Jarle og co er på plass.

Er det jubileum så markeres det også utenfor Beitstad. En stor familiekonsert blir å høre 1.mai i Fosdalen Amfi, Bergmannsparken i Malm. Og kreativiteten er med for konserten har fått navnet «Vi bygger bru». Her stiller Ida Jenshus, Rasmus og verdens beste band, Kyle Alessandro, Follafoss musikklag, Beitstad songlag og flere.

– Fredag blir det mange aktiviteter på Jadarheim grendehus, med blant annet Kortnebbgåslunsj og ungdomsklubb. Lørdag er det torgdag i skolegården med mange lokale utstillere, Bønder i byen, Ox Steak House stiller med eksklusivt kjøtt på grillen. Det blir mye underholdning og aktiviteter for barna, sier Toril Svarva.
Lørdagen avsluttes med Kortnebbgåsfestivalens jubileumsfestforestilling i samfunnshuset hvor man får oppleve 10 år med kreativ galskap.

Søndag klokka 13.03 er «Presten og Gåsbandet» på plass i Kortnebbgudstjenesten i Beitstad kirke. Det blir kjerkkaffe og familieforestillingen «Trollåttroll» på Knausen grendehus etter kirketid.

Steinkjer kino viser søndag «Burning 1&2» på storskjerm i mekken. Denne er sponset av Riis Bilglass, Norconsult avd Steinkjer og Steinkjer Bil. Det er gratis inngang med salg av kaffe og brus.

– Kortnebbgåsfestivalen er et stort arrangement som engasjerer hele bygda. Det er en stor dugnad og folket stiller opp, til og med store artister sa ja med en gang. Nå håper vi at mange vil besøke oss på de ulike tilstelningene i løpet av uka, sier leder Ingrid Kaldahl.

Når man ser de enorme mengder med kortnebbgås som ferdes mellom Beitstad og Eide, så håper komiteen at det er mulig også for andre å legge turen til Kortnebbgåsfestivaljubileet i Beitstad.

For mer info se: kortnebb.no og kortnebbgåsas ve og vel

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse