UKM-lokalfestival og kulturskoleforestilling

Diplomer til alle aktørene! Takk for ei fin forestilling!

NAMDALSEID

Tirsdag kveld var det duket for UKM-lokalfestival og kulturskoleforestilling i Namdalseid skole. Det var et flott arrangement og foreldre, besteforeldre og søsken møtte opp for å nyte ei variert forestilling med mange flinke kulturskoleelever.

Hva er UKM?

UKM=UngKulturMøtes:

– UKM er en møteplass for ungdom og kultur, der vi skaper noe sammen. Lokalfestivalen er åpen for alle mellom 10-20 år i Namdalseid som ønsker å vise fram det de brenner for.
I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, musikk, matkunst, fotokunst, cosplay, moderne dans eller andre uttrykk.

«Blue» med fra venstre Thalia Benedicte Fossli, Ingrid Serine Høgden og Snorre Sverkmo Julnes.

Lokalfestival

På lokalfestivalen tirsdag ble det framført mye flott sang og musikk fra trommeslagere, grupper/band, gitarspill/pianospill av både nybegynnere og andre. En elev ved Kreativt verksted ved kulturskolen hadde stilt ut sin kunst; En gipsskulptur av en elghund som hun selv presenterte! Nytt i år var trekkspillmusikk ved Snorre Sverkmo Julnes, både som solist med vals og reinlender og han spilte med i flere grupper.

Ros til konferansier Snorre Sverkmo Julnes som ledet arrangementet på en fin og ryddig måte i tillegg til å spille på flere nummer. Må berømme kulturskolelærerne Julie Sæther Laupstad og Jan Åge Kolstad som var fullt engasjerte både med rigging og spilling under forestillingen.

To fra fagjuryen var på plass, fremst Hanne Hallås og Gunvor Haugdal Flasnes. – Det var så man fikk lyst til å være med å synge. Ble aldri så jeg dristet meg til å delta på UKM, smilte Hanne.

Hvem går videre? 

Namsos Kulturskole skaper rekruttering til UKM og det er arrangert tre lokalfestivaler i kommunen, en på Jøa, i Namsos og i Namdalseid. Et fagpanel bestående av Gunvor Haugdal Flasnes, Hanne Hallås og Lindsey Higgins vil finne fram til deltakere som kan gå videre til regionfestivalen. For å gå videre må man være mellom 13 og 20 år eller i ei gruppe hvor halvparten er mellom 13 og 20 år.

Olav Brørs spilte slagverk!

 

William Nilsen Westerhus kompet Julie på sangen «Get Back».

 

Ane Meier Høgden spilte «Lille katt».

 

Aleksandrs Haralds Baltris på slagverk, «Oh Potato Dog».

 

Ane Sofie Pavall Årbogen framførte sangen «Flowers» sammen med Julie Sæther Laupstad.

 

Magnhild Tørring stilte ut sin Elghund, hun presenterte sitt kunstverk, «Elghunden elsker godbiter, som er pølse. Den liker å være ute. Den liker å være på elgjakt i skogen. Men det aller beste den vet er å stå på en hylle til pynt».

 

Frida Skatland Sjømark «Super Trouper» på piano.

 

«The Mob» med melodien «Speak softly, Love», gruppa består av: Thalia Benedicte Fossli, Ingrid Serine Høgden, Snorre Sverkmo Julnes, Sindre Olsen Gripp på gitar, William Brørs på bass og stedfortreder for Sivert Petersen Bratli, Jan Åge Kolstad på slagverk.

 

Linnea Urtegård og Margit Altin-Skulstad med linedance, Margit spilte slagverk til melodien «Achey Breaky Heart» og tok siste delen med dans, stilig!

 

Adeele Sääsk sang så vakkert på Estlandsk, «Sel ööl un tunne»!

 

Vilde Staven-Damås spilte «Karius og Baktus».

 

«RÆL» framførte «Valiente», fra venstre Johanne Tørring, Thalia Benedicte Fossli, Ingrid Serine Høgden, Linnea Urtegård og Julie Sæther Laupstad stilte opp på slagverk for Emilie Olsen Gripp.

 

«The Dudes» «Tutskovin polska», Iver Sæther Skansen, piano, Jørgen Sæther Skansen, slagverk, Åsmund Hynne Kolstad, bass og Julie stilte på gitar for Sigurd Tørring.

 

«Troill-kidsa» hadde avslutningsnummeret «Barn for fred», her spilte og sang Thalia Benedicte, Ingrid Serine, Linnea, Adele, Snorre, Jan Åge, Åsmund og Julie.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse