I ekte jeger- og fiskerstil ble den nye leirduebanen åpnet lørdag

Den nye leirduebanen ble åpnet i ekte jegerstil, fra venstre Andreas Høgden, Svein Heggdal, varaordfører i Namsos kommune Kjersti Tommelstad, fylkessekretær i Nord-Trøndelag JFF Endre Alstad, Ole Hatland og Janne Kristin Aavik

SJØÅSEN

Lørdag var det offisiell åpning av den flotte og moderne leirduebanen på Sjøåsen. Namdalseid Jeger- og fiskarlag har nedlagt mye arbeid på anlegget, nå var det klart for åpning.

– Vi har brukt banen på noen treninger og har hatt mange skyttere på standplass. 25-30 serier hver treningskveld, sier Janne Kristin Aavik.

Ny leirduebane
I mars/april 2019 starta medlemmene i Namdalseid Jeger- og Fiskarlag med grunnarbeid av det nye skytterhuset og ny leirduebane. Råbygget kom i juli og da gikk det slag i slag med mye dugnadsarbeid.

– Isolering starta vi med i september og innvendig var huset ferdig 15.mars 2020. Da ble det plutselig stille, veldig stille med korona og alt som hørte med den. Vi hadde utover våren litt smådugnader med utvalgte gjenger, så nå er det bare småting som står igjen. Banen har vi brukt en stund og vi er veldig stolt av nyanlegget vårt, sier Janne Kristin Aavik.

Lagt merke til
I beste NJFL-stil inviterte laget til åpent arrangement, «Sommerfest», med mat (helgrillet gris), kaker, kaffe, konkurranser for barn med pil og bueskyting, luftgeværskyting og SISU 4H grillet bananer med sjokolade. Mye folk møtte opp og inviterte gjester gratulerte med det flotte anlegget.

– Jeg er imponert over alt dere får til av aktiviteter. Dere er gode til å søke på midler, flinke til å få med folk på dugnad og å få med barn og ungdom på diverse fjell/turaktiviteter. Det står stor respekt av fiskedager for familier, et lavterskelarrangement og gratis for barn. Alt i alt er dere et vitalt lag som får med folk både på Eide og omegn. Mange jegere som er her for å ta skyteprøver, sier varaordfører i Namsos kommune Kjersti Tommelstad.
Laget fikk en flott «Elgr» i gave fra kommunen. Denne fikk sin hedersplass i klubbhuset.

– Dere er et lag som det absolutt blir lagt merke til og er et av de mest aktive, i alle fall på breddeaktiviteter i Nord-Trøndelag, noe som er til veldig stor verdi for hele organisasjonen. Dette er noe av det likeste vi vet. Store og aktive foreninger er bra, men små og kjempeaktive er enda bedre. På grunn av liten aktivitet i Flatanger jeger og fisk ble denne foreninga lagt ned sist vinter. Når det legges ned ei forening og det finnes aktiva som utstyr, penger med mer i laget, så er det fylkeslaget som tar over dette og bruker disse aktiva innenfor det geografiske området dette ligger. Flatanger ble lagt ned i januar og da har jeg med en sjekk til dere og pengene skal fortrinnsvis brukes i dette området. Hvordan pengene brukes legger ikke vi oss borti, men anbefaler at det utdannes flere instruktører både på hund, hagle og rifle. Dette vet dere best selv, sier fylkessekretær i Nord-Trøndelag JFF Endre Alstad og overrekker en sjekk på kroner 24.000.

Skyteduell
Etter taler og historisk tilbakeblikk var det klart for en leirdueskyteduell mellom gjestene og deltaker fra Namdalseid JFL. Varaordfører Kjersti stilte opp på lik linje som de andre.
– Må jo prøve, har skutt litt for lenge siden, men dette blir bra, smilte hun.

Med god instruksjon fra Svein Heggdal om våpen og sikting gikk det bra, selv om duene var veldig så flyvedyktige. En serie på 5 x 5 skudd ble avfyrt og dermed var den nye leirduebanen på Sjøåsen høytidelig åpnet.

Historie
Den 25. januar 1948 ble Namdalseid jeger- og fiskarlag stiftet på et møte i Sjøåsen ungdomshus, og fra samme dato ble Sjøåsen Jeger- og fiskerforening oppløst og tilsluttet det nye laget. Magne Viset ble valgt til lagets første formann. Blant de som var med å stifte laget var Odin Fossvik, Bjarne Derås og Ola Viset.

– Hovedoppgaven til laget ved oppstarten av Namdalseid JFL var å føre tilsyn med jakt og fiske i bygda. Særlig fiskerettigheter og forvaltning av elvene sto høyt på dagsorden. Utover på 1950-tallet begynte utenbygdsfolk å ta seg til rette og da ble det dårlig stemning. I så måte var det behov for å regulere rettighetene i elvene. Namdalseid JFL har vært svært aktive i mange prosjekter som bygging og etablering av leirduebane på Åsmyra, den gamle leirduebanen, løpende elg-banen på Sjøåsen og riflebanen i Tronga. Det er satt opp flere gapahuker langs bygdas elver, etablering og ferdigstillelse av friluftsområdet ved Årgård bru og oppføring av grillhytte på Bruenget. I tillegg mange andre mindre prosjekter som er til gunst for lokalsamfunnet. Aktivitetsnivå og medlemstall har forandret seg siden 1948 fra 20-30 medlemmer til i dag der medlemstallet er over 200. Positivt er det at kvinner og barn/ungdom er godt representert. Namdalseid Jeger- og Fiskarlag fikk Namdalseid kommunes kulturpris i 2016, fortalte Kåre Heggdal blant annet.

Flomlys
Nå er den nye flotte leirduebanen klar for bruk, og etter hvert blir det også montert flomlys for kveldsskyting.
– Dette var en superfin åpning av den nye banen, i ekte jeger- og fiskerstil. Banen er bygget for helårsdrift og standplass er utstyrt med varme. Laget har også utleie av diverse turutstyr som telt, soveposer, liggeunderlag og mye mer dersom noen skulle mangle turutstyr. Ellers er det leirdueskyting hver tirsdag og torsdag mellom klokka 18.00 og 21.00. Flomlysskyting blir det og vi har planlagt en adventscup. Bare å følge med på FB, sier en fornøyd Janne Kristin Aavik.

En elg var gave fra Namsos kommune, Janne Kristin Aavik mottok gaven fra varaordfører Kjersti Tommelstad.

 

Fylkessekretær i Nord-Trøndelag JFF Endre Alstad hadde med en sjekk til Namdalseid Jeger- og Fiskarlag.

 

Åpningen av leirduebanen var selvsagt skyting, her gjør varaordfører Kjersti Tommelstad seg klar med god instruksjon av Svein Heggdal.

 

Styret og gjester, fra venstre varaordfører Kjersti Tommelstad, Terje Skogheim, Arve Morten Sverkmo, Svein Heggdal, Janne Kristin Aavik, Olav Andreas Langstrand Monsen, Fylkessekretær i Nord-Trøndelag JFF Endre Alstad og Ole Hatland. (Leder Roar Heggdal, Tom Arve Haagensen og Fredrik Klokke Dahle var ikke tilgjengelige denne dagen).
20 kilo gris grilles av til venstre Odd Rosvoll og Einar Tømmerås.

 

Kaker og kaffe ble servert før grisen skulle fortæres.

 

Arn Heggdal fikk god hjelp med skytinga av Sven Kaldahl.

 

Skyting er populært også noe Kristina Amalie Hatland liker.

 

Det er skikkelig fint inne i det nye skytterhuset på den nye leirduebanen.

 

STEMNINGSBILDER:

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*