Vrimmelfestivalen 2019 i Midtre-Namdal er i gang

«Balkan Brasserie» åpnet VRIMMEL i Namdalseid kommune med feiende musikk fra Balkan

STATLAND

Vrimmelfestivalen 2019 arrangeres i kommunene Fosnes, Namsos, Overhalla, Flatanger og Namdalseid.
VRIMMEL er en kunst- og kulturfestival for heile befolkninga i Namdalen. I år er det Midtre Namdal som skal vrimle og målet er å skape gode opplevelser der du er.
I to uker framover får innbyggerne i Midtre Namdal oppleve kultur i alle slags former.

Mandag var det åpning de fleste stedene og på Statland skole sto ordfører Steinar Lyngstad for åpningen i Namdalseid kommune. Først en hilsen fra fylkeskommunen ved Jan Inge Yri:
– Nå er det festival og da skal vi alle ha det gøy. Det blir kule ting i mange dager framover. Kos dere masse, nå skal vi vrimle i 14 dager.

– Nå er det kommunene i Midtre-Namdal som vrimler igjen. Her blir det mange spennende opplevelser og flotte arrangementer alle steder. Det blir også mange fine opplevelser for voksne med blant annet Tore Halvorsen fra «Ole Ivars» med konsert i Namdalseid samfunnshus tirsdag kveld. Takk til Trøndelag Fylkeskommune for at vi får mange fine kulturopplevelser for barn, unge og voksne. Takk også til Ragnhild Glad som jobber med Vrimmel for kommunen. Dette blir kjempebra, sa ordfører Steinar og introduserte åpningens høydepunkt:

«Balkan Brasserie»
I programmet står det: Det koker på Brass-kjøkkenet!
Og det skal være sikkert at det gjorde. Med utgangspunkt i balkansk brass-tradisjon spilte Brasseriet melodier fra romani-kulturen, men også tradisjonsmelodier fra hele det utvidede Balkan. Det står også: Dagens meny er langkokt trompet med trommetrioler og rødløksmarinerte pølsehorn, dampet i en trekkspillsydende magedans med hylende grevling-sousafon. For en appetittvekkende musikk!
De hadde også sine egne arrangementer på to kjente trønderske melodier. En herlig opplevelse, man kunne formelig se for seg dansere i sine flotte nasjonaldrakter.

 

Konserter for alle

Tore Halvorsen i Namdalseid samfunnshus

Tirsdag 22. blir det visekonsert på Bygdakafeen klokka 11.30. På kvelden kommer Tore Halvorsen, kjent fra Ole Ivars, og holder konsert i Namdalseid samfunnshus klokka 19.00. Her får man høre kjente sanger som «Kalle med fela», «En får værra som en er», «Kongen av campingplassen», «Jag trodde ânglarna fanns» og mange flere melodier.
Arrangementet er gratis for seniorer, inngang kr 100,- for andre.

Frode Fjellheim og venner i Namdalseid samfunnshus.

Han har vunnet Spellemannpris, fylkeskulturpris og skrevet filmmusikk til storfilmen «Frost». Nå kommer den anerkjente musikeren og komponisten Frode Fjellheim til Namdalen. Han har med seg et knippe musikkvenner og det er duket for ei opplevelse av de sjeldne!
– Denne konserten, laget spesielt for Vrimmel, vil du ganske enkelt ikke gå glipp av. Gled deg til ei varm musikalsk reise som tar deg fra det vare og vakre, til det ville og eksplosive, og tilbake igjen.
Konserten med Frode Fjellheim og venner er mandag 28.oktober klokka 19.30. i Namdalseid samfunnshus.

 

Vrimmel 2019 er et samarbeid mellom:
Trøndelag fylkeskommune
Fosnes kommune
Namsos kommune
Overhalla kommune
Flatanger kommune
Namdalseid kommune

Partnere:
Namdalsavisa
Nord universitet
Turneteateret i Trøndelag

Ordfører Steinar Lyngstad sto for den offisielle Vrimmelåpningen på Statland skole, her sammen med Jan Inge Yri fra Trøndelag Fylkeskommune.

 

De hadde ikke noe problem å få med seg elevene på Romanisangen «søt jente» – et herlig publikum disse elevene, sa trekkspiller Jovan Pavlovic.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse