30 år og et stykke inn i tredje generasjon; endelig gangveg

Etter 30 år blir det endelig gangveg fra Berrevegen til Fallet, - dette blir bra, sier familien Berre, t.v. Oliver, farfar Odd Magne, Lukas, Janne Hammer og far Iver Martin

NAMDALSEID

En gang- og sykkelveg mellom Berrekorsen og Fallet har lenge vært på ønskelisten til familien Berre og flere med de.
– Vi startet med søknad til gangveg i 1986 da Iver Martin skulle begynne på skolen. Det ble ikke noe gangveg den gangen. Nå har jo Iver Martin selv familie og deres eldste sønn blir konfirmert til neste vår. Det var jammen på tide det ble en ordning før tredje generasjon overtar, sier kårkaill Odd Magne Berre.

Spleiselag
I 2003 sendte Iver Martin brev til kommunen om å få anlagt gang- og sykkelveg til Fallet.
Dette anlegget var på planen til ny Fv17 nordover, men det ble det jo ikke noe av. Ordfører Steinar Lyngstad skriver om nyanlegget i Melkrampa for mai:

– En 300 meter gang og sykkelvei Fallet – Berre har i flere tiår vært på prioritert liste når det gjelder trafikksikkerhetstiltak i kommunen, sammen med flere andre tiltak. Men denne gang – og sykkelveien har stått øverst – kommer nå endelig byggingen i gang. Målet er å ha den ferdig før sommeren, så kommer lys og asfalt etter hvert. Dette er et spleiselag mellom Trøndelag fylkeskommune og Namdalseid kommune med 50/50 av kostnadene på hver.

Kjekt å gå tur
– Nå er det endelig i orden så vi føler oss tryggere når barna skal på skole, idrettsaktiviteter og annet. Det er enormt med trafikk forbi her på Fv17 og ikke alle kjører 60 kilometer forbi her, sier en fornøyd far Iver Martin Berre og «prøvegår» den nye gang og sykkelvegen med familien.
– Dette blir bra både for to og firbeinte. Nå blir det kjekt å gå tur med hundene, sier Janne Hammer.

Flagg og hornmusikk
Etter som anlegget skrider fram ser Odd Magne for seg en skikkelig åpning av den nye gangvegen.
– Den dagen det blir åpning satser jeg på at vi får med musikklaget og ordføreren. Dette har vi venta på så lenge så det må feires med både flagg og hornmusikk, smiler han som startet søknaden for cirka 30 år siden.

– Det vil bli en markering i forbindelse med ferdigstillelse av denne gang- og sykkelveien, så følg med i Melkrampa fremover, skriver ordfører Steinar.

 

Tre generasjoner er fornøyde med at det endelig blir gang og sykkelveg og tryggere å ferdes til skole og idrettsaktiviteter, t.v. Iver Martin, Oliver, Odd Magne og Lukas Berre.

 

– Det er mye trafikk forbi her, så dette blir kjempebra, er brødrene Oliver og Lukas sikre på.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse