Norges Handikapforbund Steinkjer og omegn; – Det mangler ikke på saker å jobbe med

Leder for NHF Steinkjer og omegn Roy Staven tester ut det nye togsettet på Trønderbanen (Foto: Privat)

STEINKJER

Leserinnlegg fra leder for NHF Steinkjer og omegn Roy Staven

NHF Steinkjer og omegn – Handikaplaget omfatter i utgangspunktet kommunene Snåsa, Steinkjer og Inderøy, men har medlemmer også fra Levanger og Namsos kommune etter som det ikke er andre aktive handikaplag der.

Det har gått hardt ut over lokallagene i NHF de siste årene og både Namsos, Namdalseid og mange flere rundt om i Trøndelag står oppført med bare kontaktpersoner etter som det ikke er mulig å få tillitsvalgte til et aktivt styre. Det skal sies at de som er kontaktpersoner er så aktive som de kan og deltar i møter og aktiviteter etter evne.

Roy Staven er leder for NHF Steinkjer og omegn og er styremedlem i NHF Trøndelag regionstyre. Jeg har fått oppgaven med å være kontaktperson for Trøndelag Nord noe jeg forsøker å være så godt som mulig. Det blir oftest gjennom NA den informasjonen går, men jeg regner med at Eidbyggin også har NA.

Torsdag 17.03.22 hadde vi årsmøte i NHF Steinkjer og omegn med temamøte om Brukerstyrt Personlig Assistanse BPA. BPA er nå under lupen etter at Likestillingsminister Sylvi Listhaug nedsatte en komite til å gå gjennom BPA for fremtiden. Helseminister Kjerkol fikk for noen dager siden overlevert en NOU – BPA hvor det viser seg å være ganske stor avstand mellom grupperingene i komiteen. Brukerrepresentantene i kommunen jobbet hardt for å få flyttet BPA ut fra helse og omsorg og over til en Likestillingssak, men fikk ikke hele gruppen med seg på dette. Dette er godt beskrevet i siste Handikapnytt.

Fra torsdagens årsmøte, til venstre leder Roy Staven og Modulv Aas (Foto: Privat)

Det nye styret i NHF Steinkjer og omegn ble Roy Staven leder, Signe Grønnesby kasserer, Jim Johansen sekretær, Ann-Mari Guin aktivitetsleder og Tommy Borg styremedlem.

Saker det jobbes spesielt med og som oppleves som evighetssaker er handikapparkering og vintervedlikehold av fortau og gangfelt. Handikapparkeringen er under press fra både myndighetene og privatpersoner. Kommunene kniper stadig inn på antall plasser samtidig som det oppleves stadig at HC-plasser blir brukt til oppstilling av bygningsmaterialer, snø-deponi og at forretninger bruker de til handlekurvlager og utstillingsplasser. Samtidig blir HC-parkeringen neglisjert av unge spreke mennesker som bare fnyser når de blir spurt om parkeringsbevis og selv om det er godt med ledige parkeringsplasser i nærheten. Dessuten må NHF stadig håndheve Universell utforming i offentlige bygninger hvor det til dels er store mangler selv i nye bygg som skoler, helsehus, osv.

Av trivselstiltak er det på tide å få samle medlemmene til både kortere og lengre turer. De to siste årene har det blitt bare noe fine grillturer rundt om i Innherred. Ellers er NHF med på et viktig prosjekt for å få merket turstier rundt om slik at folk kan se hva turstien innebærer av utfordringer før de starter fra parkeringsplassen. Dette prosjektet ledes av Andrea Hagstrøm i Bedriftsidretten og er i de beste hender med finansiering fra Trøndelag fylkeskommune.

Det mangler ikke på saker å jobbe med i NHF.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse