Aktive 4H’ere har fått sine utmerkelser på høstfester i helga

Malin Vanebo og Alma Sæther har hatt hund som oppgave, mens Line Tørring har hatt baking.

I helgen har det vært høstfester hos klubbene Utvorda 4H, Sjøhaugen 4H (Statland) og Sisu 4H (Namdalseid).

Her har årets prosjekter blitt vurdert og medlemmene har fått sine velfortjente utmerkelser. Frem mot høstfestene har det vært øving til underholdning, planlegging av quiz og andre forberedelser. Det er nok flere som puster lettet ut, og samtidig gleder seg til å planlegge et nytt år med nye prosjektvalg og medlemsaktiviteter.

Utvorda 4H og Sjøhaugen 4H hadde felles høstfest lørdag 2. november. De hadde servering av karbonadesmørbrød, kaffe og kaker. Og så var det kahoot og loddsalg på programmet. 9 medlemmer fikk sine velfortjente merker.

I Sisu 4H på Namdalseid var det 16 medlemmer som stilte ut oppgaver og fikk sine merker. Her er aldersfordelingen fra første års aspirant til plakettmottaker.

Det er Trine Warmbro Brørs som er årets plakettmottaker. På høstfesten fikk hun plakettnål, og i april er det høytidelig er plakettutdeling i Trondheim for alle plakettmottakere i fylket.

Trine forteller at for å få plaketten må man ha vært med i 7 år, men hun begynte som aspirant og har dermed gått 9 år. –Det er litt godt å være ferdig med hele løpet, men det er også litt trist etter så mange år, forteller Trine. -Dette har vært en stor del av livet mitt. Jeg har opplevd mye og lært mye.

Men det er muligheter for de som er over 18 år til å fortsette i 4H som alumner, så Trine griper muligens den muligheten for å holde seg i det gode miljøet

-Når jeg tenker tilbake så er det alle 4H-leirene som har vært artigst, og spesielt de store leirene som landsleir og nordisk leir, smiler hun. –Jeg har blitt kjent med mange folk fra hele landet og også fra utlandet. I sommer var jeg i Bornholm på nordisk leir, og det var en skikkelig sosial uke. Jeg anbefaler det på det varmeste!

Trine forteller at i årenes løp har hun lært mye av å være med i 4H. Og hun trekker spesielt frem styrearbeid. –Jeg har vært kasserer i to år og leder i ett år, forteller hun. –Det har vært veldig lærerikt, og en god erfaring å få i ung alder. Jeg har faktisk merket at jeg har hatt god bruk for det i skolesammenheng, legger hun til.

Av den yngre garde har Sisu 4H fire førsteårs-aspiranter. Dette er Alma Sæther, Malin Vanebo, Line Tørring og Simon Kaldal. De er alle kjempefornøyde med 4H-året og det de har fått være med på i regi av klubben.

-Jeg har vært med på det meste av aktiviteter, forteller Alma. –Det har vært fantastisk artig, og spesielt turen til Rypetoppen, legger hun til. Simon velger seg også Rypetoppen som favorittaktivitet.

Line og Malin velger seg bassengturen til Dampsaga med påfølgende pizza som favoritt, men legger også til at Storsnøheiaturen med kanopadling også var veldig artig.

Selv om høstfesten er overstått er det fortsatt aktiviteter i klubbene. Først og fremst er det viktig å avholde årsmøte med valg av styre for neste år. Og så forteller Hilde Sten som er rådgiver i Sjøhaugen 4H, at de har invitert Sisu til Statland i slutten av måneden. Da blir det kveldsmat og volleyball på gjengen.

Trine Warmbro Brørs er i år plakettmottaker etter 9 år som 4H’er. I år hadde hun friluftsliv som oppgave.

 

John Egil Eldnes har hatt tømmer og hyttebygging som oppgave.

 

Mange liker friluftsliv, og Ingrid Serine Høgden valgte «Ut på tur» som tema for årets 4H-oppgave.

 

Simon Kaldal fristet både de som skulle bedømme oppgaven hans og alle gjestene på høstfesten med uimotståelige smaksprøver fra sitt kjøkken!

 

Sisu 4H med bredde i både alder og interesser! En flott gjeng!

 

På Statland var Utvorda 4H og Sjøhaugen 4H sammen om høstfesten.
Fra venstre: Mina Linnea Claassen, Odin Skjengen Hågensen, Vår Skjengen Hågensen, Julius Thorvaldsen,Mathias Claassen, Håvard Myren, Odin Greipstad og Bendik Geving (foto privat).
Vilde Børresen fra Utvorda 4H var ikke tilstede, men har fullført prosjekt.

 

God stemning på Statland! (Foto privat)

 

Her forberedes det utstilling. Mathias Claassen, Julius Thorvaldsen og Odin Skjengen Hågensen. (Foto privat)

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse