Gustav Danielsen ansatt som vikarprest i ett år

Fungerende prost i Namdal prosti Mark Akali leste en bønn for vikarprest Gustav Danielsen

NAMDALSEID

Namdalseid menighet har i en tid vært uten fast prest, men søndag ble Gustav Danielsen ansatt som vikarprest i halv stilling i ett år.

– Gustav har tidligere vært prost i Innherred prosti som senere ble Stiklestad prosti. Han gikk av med pensjon i vår, ved fylte 70 år. I Namdalseid menighet har vi kjent Gustav som prost og han har vært her i kirka ved flere anledninger. Vi er glade for endelig å ha fått en vikarprest vi kan forholde oss til i menigheten. Velkommen til Namdalseid menighet, sa leder i Namdalseid menighetsrådet Solfrid Skevik.

I over 40 år har Gustav Danielsen jobbet for kirka, han ble ordinert til prest i 1978. De siste ti årene har han vært prost i Stiklestad prosti. Når prosten blir 70 år, får han ikke lenger ha lederansvar i kirka.

– Jeg ble 70 år før jul og da ringte biskopen til meg og sa at nå må du slutte som prost. Jeg jobbet et halvt år til og 30.juni sluttet jeg som prost. Jeg trives med å være prest og nå var jeg heldig og fikk halv stilling som vikarprest her i Namdalseid menighet. Jeg er glad for å få denne muligheten, vi blir å møtes oftere nå, sa vikarprest Gustav Danielsen.

Vikarpresten holdt sin første gudstjeneste i Namdalseid kirke på søndag.

– Velkommen til Namdalseid menighet, leder Solfrid Skevik overrakte blomster til vikarprest Gustav Danielsen.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse