Mektig korsang, solister, barnekor og musikere- det var Førjulskonsert i kirka

Namdalseid songlag med barnekor og solister, nummer to t.h. i andre rekke dirigent Torunn Johnsen

 

NAMDALSEID

Namdalseid songlag med barnekor, solister og musikere spredte julestemning i ei fullsatt kirke svartsøndag kveld.

Svartsøndag kveld er for mange kor, sangere og musikere kvelden for førjulskonserter. Namdalseid songlag er ikke noe unntak, og de har i en årrekke hatt denne fine tradisjonen med Førjulskonsert i Namdalseid kirke. De har sammen med barnekor, solister og flinke musikere skapt juleglede for mange med sine allsidige konserter.

Konserten søndag kveld går inn i historiebøkene som kanskje en av de beste, med et spennende programvalg og flotte framføringer av utøvere som viste stor sang- og musikkglede. Kanskje også en av de mest besøkte konsertene, det var fullsatt kirke.

Artig
Sangere og musikere har i løpet av flere øvelser satt sammen sitt program til førjulskonserten, og de hadde funnet fram mange kjente og kjære julesanger. Solister hadde de hentet i egne rekker, men Tone Måøy hadde de hyret inn med blant annet sin egen sang og Glade jul.

– Det var artig å bli spurt om solistoppdrag og det er kjempefint å komme hit og være med denne herlige gjengen igjen. Det er to år siden sist. Jeg har jo vært med songlaget i godt over 20 år, det føltes som å komme Hjem til jul. Det var også tittelen på min sang som jeg laget sammen med Roar Alte. Den ble første gang framført i 2014, sier Tone etter konserten.

Ekstranummer
Det var flere flinke solister og Kirsten Hansen var solist på Long Desember night, Hanne Hallås hadde flere soloinnslag blant annet på Fader Vår, av Tor Halvard Nilsen, her sammen med Asbjørn Hegstad. Andre solister var; Ragnar Westerhus, Kari Anita Dahl Nilsen og May Berg. Thor-Amund Davidsen Fon framførte Når himlen faller ned og blant de yngste var Snorre, Sandra, Thalia og Mari Kristin solister på Selmas sang. Barnekoret lot seg nesten gå i fella av Den lure nissen, men de danset den bare videre. Dåkk var skikkelig flinke.

Ellers ble blant annet framført; Et lys i mørketida, Julenatt og ikke minst Nordnorsk julesalme. Deilig er jorden som allsang til slutt, trodde utøverne. Publikum ville ha mer og dirigent Torunn Johnsen og sangerne måtte trå til med Julepotpourri en gang til.
Lys hadde Odd Jarle Aune ansvar for.

Tone Måøy var solist med egen sang Hjem til jul.

 

Solister på En stjerne skinner i natt, t.v. Hanne Hallås, May Berg og Kari Anita Dahl Nilsen.

 

Musikere f.v. Edith Therese Johnsen fiolin, Roar Alte bass, Jan Erik Folden trekkspill/piano og Jan Åge Kolstad gitar/piano.

 

Namdalseid songlag, barnekor og musikere skapte julestemning i Namdalseid kirke svartsøndag kveld.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse