Hvor skal bussen kjøre?

Foto: AtB
Foto: AtB

Ny FV17 skal snart åpnes og en positiv effekt av prosjektet er at da blir det mindre trafikk gjennom Vellamelen. Men AtB planlegger også at bussene skal kjøre nyveien i stedet for gjennom Vellamelen, med unntak av pendleravgangene. Dette betyr at kollektivtilbudet mellom Namdalseid og Vellamelen blir dårligere, og spesielt får de som bor mellom Sprova og Østvik et mye dårligere tilbud enn de har i dag. Steinar Aspli fra Senterpartiet tok opp saken i møtet i Fylketsutvalget 5. november 2019.

I sitt svar sier AtB og Fylkeskommunen at de ser på det som prinsipielt viktig å sørge for robuste bussruter og i den sammenhengen er reisetid viktig. I følge AtB regner de med å spare ca 5-10 minutter mellom Namsos og Steinkjer ved å kjøre nyveien og ikke via Vellamelen. Det er også viktig å spare tid fordi det blir nye togtider på togene mellom Steinkjer og Trondheim fra og med 16. desember i år og da for å sikre fortsatt god korrespondanse med tog.

Endelig vedtak på hvor bussene skal kjøre er i følge AtB enda ikke tatt. Først skal AtB i møte med Steinkjer kommune om saken.

Se hele redegjørelsen fra Fylkeskommunen/AtB her: https://www.youtube.com/watch?v=mkA8n2fCyVA&feature=youtu.be&t=11775

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse