Andre påskedagsstund i kirka, – ei sterk og vakker stund

Høytidsstund i Namdalseid kirke selv i enkle former, vikarprest Anna Malene Jønsson leste en forbønn for kirken og verden

NAMDALSEID

På grunn av strenge smittevernregler ble alle gudstjenestene i kirkene i Namdalen avlyst i påsken. Slik ble det også i Namdalseid kirke, men her, også i flere kirker, ble menigheten invitert til å avlegge et besøk i kirka. Her stilte medlemmer fra Namdalseid menighetsråd, diakonarbeider Siv Hilde Bulling, vikarprest Anna Malene Jønsson og organist Gudmund Thorsen opp og skapte skikkelig fin påskestemning andre påskedag.

På grunn av pandemien som herjer er det mange som ikke har vært i kirka på lang tid. Denne timen i kirka andre påskedag ble en skikkelig gladstund der man kunne slå av en prat med kjentfolk uten å nevne eller tenke på korona. Menighetsrådet serverte som alltid kaffe med noe attåt og organisten spilte påskemusikk/salmer.

Helsepersonell med i bønn
Oppover hele kirkegolvet lå en løper som illustrerte Jesus inntog i Jerusalem på palmesøndag der folket i Jerusalem hilste han med palmegreiner. Skjærtorsdag da han spiste det siste måltidet sitt sammen med disiplene og innførte nattverden; langfredag, da han ble korsfestet og dødde; og påskedag, illustrert med masse blomster ved alteret, da Jesus sto opp fra det døde.
– Jesus lever, graven brast Han stod opp med guddoms velde, synger vi i påskesalmen fra 1786.

Det ble ingen preken eller annen kirkelige handlinger, men alle kunne tenne et lys for noen de hadde mistet eller noen man hadde i tankene. En blomst kunne man legge i døpefonten og prest Anna Malene leste en forbønn for kirken og verden. I sin bønn ba hun for en verden rammet av en ødeleggende pandemi og et håp om en rask, trygg og rettferdig fordeling av vaksiner til mennesker i hele verden. – Hjelp oss alle til å være med og bringe lys, håp og rettferdighet til hverandre i denne tiden. I andre del var helsepersonell med i bønnen:

– Jesus Kristus, vi ber for vårt land og folk. Vi ber for de som lider av ringvirkningene av pandemien, permitterte og konkursrammede. Vi ber særlig for de som daglig står i førstelinjen i kampen mot pandemien; vårt helsepersonell, våre lærere i skoler og barnehager, og alle som daglig tar ansvar og ledelse i samfunnet vårt. Gi styrke og utholdenhet i deres livsviktige arbeid. Gud vi ber!

Kjempeflott
De som var i kirka ga uttrykk for at det var trivelig og etterlengtet å komme inn i kirkerommet og møte og snakke med andre. Det var skikkelig påskegudstjenestestemning, til og med sola skapte en spesiell stemning ved alteret.

– Vi fikk tent lys for mamma, pappa og «Elvis». Det var ei kjempefin stund i kirka, ei sterk stund. Så var det kjempeflott arrangert av de som ordna i stand denne stunden; det var vakkert, sier Ine Meretehe Pedersen Elden og Jon Åge.

Sola skapte også påskestemning i kirka 2. påskedag.

 

Ine Meretehe Pedersen Elden og Jon Åge Pedersen tente lys for mamma og pappa, – ei fin og vakker stund i kirka.

 

Mye blomster ved alteret illustrerte Jesu oppstandelse.

 

Diakonarbeider Siv Hilde Bulling takket for oppmøtet denne spesielle kirkedagen.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse