Kvinnene dominerer fjelltrimmen i Namdalseid, rekordbesøk på fjelltoppene

Jean P. Sæther ved Øyenskavltjønna, - Jeg er glad i å være ute, det er noe som ligger i familien (Foto: Jostein Aardal)

NAMDALSEID

Fjelltrimmen til Trimgruppa i Namdalseid IL er mer populært enn noen gang. Mange besøker en eller flere av de fem toppene der det er utlagt trimbok: Øyenskavlen, Jektheia, Storsnøheia, Brørsheia og Våttåheia.

– Sesongen 2019-2020 var det til sammen 6.170 registreringer noe som er ny rekord og en økning fra 5.496 besøk sesongen 2018-2019. Registrering foregår i perioden fra 1. oktober til utgangen av september, forteller leder i trimgruppa Jostein Aardal.

Dominerer
Selv med en liten nedgang er Våttåheia fortsatt den mest besøkte toppen med 2.708 registreringer (2.752 sesongen før). Deretter følger Brørsheia 1.901 (1.628), Øyenskavelen 1.047 (686), Storsnøheia 264 (332) og Jektheia 250 (98). Og som tidligere er det kvinnene som dominerer fjelltrimmen i Namdalseid.

Etter siste sesong kunne Astrid Aune og Jean P. Sæther notere seg for hele ti sesonger med minst 25 besøk på tre av de fem toppene. Steinar Heggdal og Unni Thorsen følger rett etter med ni sesonger. Steinar gikk 25 turer på alle fem toppene. Andre konsentrerer seg om en eller to topper. Karin Husa noterte seg for hele 72 turer på Brørsheia og 81 turer på Våttåheia.

– Rett og slett imponerende, sier Jostein.

Glad i naturen
Etter en prat med de to damene som har lengst «fartstid» på fjelltoppene i Namdalseid forteller de begge at fjellturer gjør godt for kroppen og det blir mange fine opplevelser i flott natur.

– Jeg er glad i å være ute, bare må ut, det er noe som ligger i familien. 3×25 turer er jo en utfordring, tenker ikke på noe premiering, men på å være ute i naturen. Har man øynene og ørene «med seg» er det mye å se og høre. En hoggorm som snoker seg av sted og ikke minst den fineste lyden av Heilo i Storsnøheia. Storsnøheia er for meg den fineste toppen, derfra kan man ta turer både sør- og nordover i fint fjellterreng. En fin skitur synes jeg er fra Myrmoen opp mot Øyenskavlen og til Jektheia. Det finnes mange fine turer til mange fjelltopper her på Eide. Fint er det også opp til Øyenskavlstu og rundt Bjørfarvatnet både vinter og sommer, sier Jean P. Sæther. (Hun hadde nettopp kommet inn fra en trimtur da telefonen ringte)!

Astrid Aune har som mål å oppnå 25 toppturer, her på tur til Øyenskavlen. (Foto: Jostein Aardal).

– Jeg liker meg ut på turer i fjellet, mest for min egen del og for å holde kroppen «ved lag». På turer møter jeg mye folk og opplever mye fin natur. Målet mitt er å oppnå 25 toppturer, ofte går jeg alene, men noen turer er vi flere sammen og jeg gleder meg over alle turene jeg er på. Øyenskavlen er super å gå til enten på ski eller til fots. Turen fra hytta ved Sandvatnet og opp til «skavelen» er kjempefin, fint å gå i terrenget. Storsnøheia er jeg veldig glad i. I samme slengen vil jeg skryte og takke Trimgruppa for alle kjentmannspostene som finnes, tror det er rundt 80. Jeg har vært innom alle og må bare si at her har jeg hatt mange fine turer og blitt godt kjent i bygda. Toppers, sier Astrid Aune.

Her en oversikt over de som er premiert med minst 3×25 toppturer.

3 x 25 topper:
Ti år
Astrid Aune (Øyenskavlen, Våttåheia, Brørsheia)
Jean P. Sæther (Våttåheia, Brørsheia, Storsnøheia)

Ni år
Steinar Heggdal (Øyenskavlen, Våttåheia, Brørsheia, Jektheia, Storsnøheia)
Unni Thorsen (Øyenskavlen, Våttåheia, Brørsheia)

Åtte år
Solrun Kolstad (Øyenskavlen, Våttåheia, Storsnøheia)

Sju år
Tove Moe (Øyenskavlen, Våttåheia, Brørsheia)

Tre år
Ingveig Jerpstad (Våttåheia, Brørsheia, Storsnøheia)

To år
Hilde Vanebo (Øyenskavlen, Våttåheia, Brørsheia)

Ett år
Anne Lise Beiersen (Våttåheia, Brørsheia, Jektheia)
Ann Helen Kolstad (Våttåheia, Brørsheia, Jektheia)
Grete Helbostad (Øyenskavlen, Våttåheia, Brørsheia)
Berit Buvarp Aardal (Øyenskavlen, Våttåheia, Brørsheia)
Egil Bulling (Våttåheia, Brørsheia, Storsnøheia)

(Opplysninger fra Trimgruppa v/Jostein Aardal).

Slik kan en topptur være, flott solnedgang sett fra Våttåheia. (Foto: Ann Helen Kolstad).

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse