Buvik Sagbruk leverer de fleste typer trelast, elementbyggesett er populært

Et flott byggesett til hytte med villmarkskledning har de snekret sammen, t.v. tømrer Stian Bahus og eier av Buvik sagbruk Allan Oksdøl.

 

TØTDAL

De leverer skurlast, høvellast, villmarkspanel, båtbord, bakved, emner til skigard og elementbyggesett til hytter, garasjer, spikertelt og småhus.

På lager

Buvik Sagbruk ble stiftet i 1926 og ligger i Tøtdal, og sagbruket er en familiebedrift som drives av Allan Oksdøl. Her produseres høvlet og uhøvlet trelast, utvendig og innvendig panel, villmarkspanel, barket bakved, samt en rekke andre varer. Sagbruket utfører også leiesaging av tømmer.

– Vi kan levere høvlet eller uhøvlet trevarer til bygging av hus, garasje, hytte, naust, til restaurering av eksisterende bygg eller til utbygg. De fleste varer er lagervarer mens andre produseres på bestilling. Nå har vi også rein kjernevedmaterialer liggende, sier Allan Oksdøl.

Hytter og garasjer

Allan Oksdøl og tømrer Stian Bahus har produsert og levert flere hytter og garasjer rundt i distriktet.
– Vi har laget både store og små hytter som vi har levert til Åre, Høylandet og i Nordland. Noen hytter er også levert ut til Vikna. Vi er behjelpelig med transport, helt fram dersom det er veg, sier Allan.

Sagbrukseier på Buvik Sag sier at det ikke er noe problem med å få tak i tømmer, men godt furutømmer til saging kan være problematisk. Under ryddingen av den store høgspentlinja som nå bygges over Namdalseid, fikk Allan kjøpe et trailerlass med prima furutømmer.

– Det var et flott parti furutømmer som vi saga villmarkspanel av. Det ble veldig stor etterspørsel etter slik materiale, så for å «berge» noe selv, har vi nå laget et byggesett til ei hytte med villmarkskledning, sier sagbrukslederen.

Allan og Stian er akkurat ferdige med å sette sammen elementene til ei 38m² stor hytte med 12m² hems. Nå er hytta klar for levering, og det er en enkel sak å sette denne sammen.
– Elementene er 1,20 m bred og har 6″ standere. Den er ferdig med vinduer, 25mm villmarkskledning og asfaltplater. To mann monterer lett dette byggesettet, sier Allan Oksdøl ved Buvik Sagbruk.

 

ELEMENT: Elementene er med seks tommer standere og innsatte vinduer. (Foto: Privat)

 

ENKELT: – Det er lettvint og enkelt å sette sammen hytta, sier Allan og Stian.

 

RAFTEKASSEN: – er enkelt å skru på plass, sier Allan Oksdøl.

 

25MM: Det er skikkelig tykkelse på villmarkskledningen, viser Allan Oksdøl.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse