Framgang i en tøff bransje; satser millioner og utvider med to busser i stallen

Tore Eldnes satser stort og han har nå fem store busser i stallen. Den femte bussen var på lakkering og nådde ikke heim før de andre bussene kjører ut på oppdrag

NAMDALSEID

Eldnes Bussreiser AS satser friskt og utvider med enda to busser. Den ene er en 2014 modell, den andre er helt ny.
– Det er en ny MAN som kommer rett fra fabrikken i Tyrkia. Nå har vi fem store busser av sammen merke med 55 til 58 seter. Det er alkolås og autobremser på alle bussene, forteller Tore Eldnes.

Nye busser

Eldnes Bussreiser satser nå 5,2 millioner kroner på utvidelse av bussparken, den nye har den nette pris på 3,7 millioner. Nå satser han på mange turer, cruiseturisme og kjøring både med Kielferga og dansebandturer til Østersund.
– Dansebandturene har jeg drevet med siden 1981 og det er alltid populære turer. På det meste var det rundt 500 personer som var med i løpet av ei helg, nå er det rundt 250 deltakere per helg. Det er Lasse Stefanz i Østersund som er det store trekkplasteret på disse turene. Når kundene kommer tilbake tur etter tur må de være fornøyd med opplegget og servicen, sier Tore.
Disse turene går fra Namsos- Orkanger- Melhus, plukker opp folk fra Møre som har kommet seg til Trondheim.
– Det er et skikkelig puslespill for å få alt til å gå opp, smiler busseieren.
Tore forteller at han også har turer fra mange skoler i Trøndelag der elevene skal til forskjellige leirskoler og stevner.
– Var i Orkanger nylig og kjørte elever til Drageid i Osen. Ellers er det nesten daglig en tur til Familieparken i Namskogan fra forskjellige skoler. Fotballturer til Lerkendal flere ganger i sesongen, sier Tore.

Buss fra Eldnes Bussreiser er innleid til busselskapet Boreal til å kjøre sightseeing med hurtigrutepassasjerer og cruiseturister i Trondheim. De kjører også turer for JE-reiser til blant annet Gøtakanalen, Telemarkskanalen, Savallen, Bornholm og julemarked i Trondheim. JE-reiser har også mange turer som går med fly og da blir det tilbringerkjøring til Værnes. Turen starter da fra Sandessjøen-Mosjøen og sørover til Værnes, passasjerene blir hentet når de kommer heim.

Buss for tog er det både vinter og sommer, om sommeren blir det mest da det er mye vedikehold på linjene. Da kan det bli kjøring på mange strekninger som for eksempel Steinkjer-Bodø-Trondheim, Oslo-Ski, Lillehammer-Trondheim, ja de var også i Stavanger på slike oppdrag.
Eldnes arrangerer også 4-5 julebordsturer med topp danseband til Trondheim. Disse turene starter fra Namsos. Danseorkesterkveld 5.juledag på Hell har tatt seg opp og har blitt veldig populære.
– Da er det busser fra Orkanger-Melhus og fra Namsos og sørover. Det er mange som gjerne tar en spesiell julefest, smiler Tore.

Sommerkjøring
Nå starter sommerkjøringen og allerede 17.mai er en buss klar til kjøring fra Hurtigruten og cruisebåter i Trondheim med turer til forskjellige severdigheter i byen.
– Vi har vokst med kunder hvert år og takker turismen for det. I sommer er det hele 90 cruisebåter som kommer inn til Trondheim. En buss i Trondheim og tre busser skal til Bergen og kjøre cruiseturister. Der er vi underleverandør for TIDE-buss. Det har vi vært i flere år og det blir kjøring i fire og en halv måned syv dager i uka med fire sjåfører, sier Tore Eldnes.
Tore sier at det har vært en framgang i en tøff bransje.
– Det er tøft å satse så mye både med buss og taxi, det er en tøff bransje dette. Man må være frampå med sine ideer i god tid, sier en fornøyd busseier Tore Eldens.

Tore Eldnes med fire av de fem store bussene i selskapet Eldnes Bussreiser. To minibusser er også i selskapet.

 

– Dette blir min nye arbeidsplass, smiler Tore Eldnes i sin splitter nye MAN-buss.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse