Det bugner av blomster på Langøren gartneri

Ingela Langøren med flotte hortensiaer.

SJØÅSEN

Nå er det virkelig tid for å bringe farger inn i hagen! Sommeren kom tidlig i år, og vi kan vel alle være enige om at faren for frostnetter er over!

Hos Ingela på Langøren gartneri får du det du trenger for lage sommerstemning i hagen!

 

Hva er populært nå på våren

Da vi besøkte gartneriet fortalte Ingela at stemor alltid er en favoritt tidlig på våren, og det har det vært også i år. Men så kom plutselig sommeren for fullt og da er alt av blomster populært.

-En ting som har pekt seg ut i år er jordbærplantene, forteller hun. -Den harde vinteren har dessverre gått ut over mange jordbærplanter, og derfor forsvinner de raskt fra hyllene fordi mange må erstatte sine forfrosne planter med nye.

 

Plantene er tilgjengelig for alle

Ingela er opptatt av at alle skal ha muligheten til å pynte opp i hagen, også de som ikke kan komme seg til gartneriet på egen hånd. Eldre som ikke kjører selv, eller andre som har vanskelig for å besøke gartneriet, kan enkelt ringe og bestille. Ingela leverer blomster, stauder, jord og andre varer hjem til folk når kapasiteten tillater det. Hun kjører gjerne ut til kunder for å sikre at alle får det de trenger.

For å gjøre gartneriet mer tilgjengelig, har de gjort noen utbedringer. I fjor laget de en rullestolvennlig inngang via porten, og nå har de også en rampe ved inngangsdøren. -Vi er alltid villige til å hjelpe de som trenger litt ekstra støtte for å komme inn, sier Ingela.

 

Varierte planter for enhver smak

På Langøren gartneri er hovedutvalget sommerblomster, og de har et bredt utvalg. I tillegg har de noen stauder og grønnsaksplanter. Derimot har de ikke hagebusker, trær og hekker. Ingela forteller også at hun kan skaffe det meste bortsett fra busker og trær. -Det er bare å spørre så skal jeg se hva jeg kan skaffe, sier hun.

Gartneriet har mange faste kunder, og stadig flere finner veien dit. Blant annet har de begynt å få en del kunder fra Namsos-området.

– Det hender vi blir utsolgt, sier Ingela. -Men vi prøver å ha så godt utvalg som mulig og sørger for påfyll så lenge leverandørene kan levere. Spesielt kirkegårdsblomster har vi alltid tilgjengelig, forklarer hun.

 

Ingelas favorittblomster

Vi er jo litt nysgjerrige på hvilke favoritter Ingela selv har til eget bruk, og hun forteller at hun egentlig liker alt av blomster, men at som oftest så går hun for margeritter, georginer og fuchsia utenfor sitt eget hus. -Jeg tenker på farger og typer når jeg planter, forteller hun. Og så legger hun til at hun også tester ut nye planter hun får inn i gartneriet som hun ikke har erfaring med for å finne ut hvordan de trives. – Jeg blir på den måten en forsøkskanin og har litt av hvert i bedet mitt, smiler hun.

 

Utvidede åpningstider

For å møte den store etterspørselen har gartneriet utvidet åpningstidene frem til sankthans. Nå kan du besøke gartneriet hverdager fra kl. 10-19 og lørdager fra kl. 10-16. Etter sankthans går de tilbake til normal åpningstid, hverdager kl. 10-17 og lørdager kl. 10-14. Søndager holder de stengt.

Ingela forteller at hun kommer på plantedager på Namdalseid kirkegård 4. juni og på Elda kirkegård 5. juni. Videre blir det på Statland 7. juni. Ingela er også i Osen hvor det er plantedag 1. juni.

Besøk Langøren gartneri og opplev den flotte atmosfæren og det rike utvalget av blomster og planter. Støtt lokal handel og bring litt ekstra farge og glede inn i hverdagen!

Langøren gartneri er en av lokalavisas sponsorer og støtter opp om arbeidet med å tilby lokalt nyhetsinnhold til Namdalseid og Statland.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse