Etter 37 år gir Tove frisørsaksa videre

- Nå blir jeg pensjonist på fulltid og skal «låvva herrens glade dager»! smiler t.v. Tove Anzjøn og overrekker frisørsaksa til Maria Benden. Nyfrisert og fornøyd Gerd Vanebo i frisørstolen

NAMDALSEID

Tove Anzjøn har i hele sitt yrkesaktive liv jobbet som frisør. Hun startet 5. februar 1985 på helsetunet med frisering der, og i 1995 åpnet hun frisørsalong sammen med Tove Anita Westvik i kjelleren på Namdalseid samvirkelag. Det var starten «Frisørkjellar`n».

22. desember i 2020 sluttet Tove som frisør og Janne Tinglum tok over salongen ved butikken. Tove sa da at for å få en myk overgang som pensjonist ville hun jobbe som frisør ved Namdalseid helsetun igjen. Det har hun nå vært fram til 1. mai.

Pengestøtte

Etter 37 år som frisør mener Tove det er på tide med et «vaktbytte» som frisør på helsetunet. Fredag var siste klipp på nyinnredet frisørrom.

Blir du pensjonist på ordentlig nå?

– Ja, nå blir jeg pensjonist på fulltid og skal «låvva herrens glade dager»! Dette er rette tida å gi seg på for jeg visste at Maria Benden, som driver frisørsalongen Hjemmefrisør1, ville overta her. Etter sju år har vi nå fått et flott rom egnet for frisering og en stor takk til velvillighet fra nye sjefer. Rommet deler vi med fotpleier. Med pengestøtte på 10.000 kroner fra LHL-Namdalseid fikk vi kjøpt en flott frisørstol. Noe mer utstyr er innkjøpt og Pårørendeforeninga har lovet oss pengestøtte, sier avtroppende frisør Tove Anzjøn.

Siste kunde hos Tove var Gerd Vanebo.

– Jeg har alltid brukt Tove frisør her på helsetunetunet og er kjempefornøyd med mange utførte hårklipp, smiler Gerd og gir en god klem til Tove etter klipping.

Overtar

Frisør Maria Benden, Hjemmefrisør1, har drevet sin salong i to år og hun synes at Eidbygene, også utabygds, er flinke til å bruke lokale frisører.

– Jeg har mye jobbing hjemme og en god del hjemme-frisering så jeg er også mye på farten. Nå starter jeg her på helsetunet og det blir som vanlig frisering første mandag og tirsdag i måneden, men er det noen som har behov for andre dager/tider er det bare å ta kontakt. Jeg gleder meg til å starte opp her og ønsker alle velkommen til frisering, sier Maria Benden og overtar saks og rom etter Tove Anzjøn.

Setter pris på

– Både pasienter og ansatte på sykeheimen setter utrolig stor pris på Tove. Hun er stødig, pratsom og bestandig i godt humør. Vi er heldige som har hatt en så til de grader serviceinnstilt og flott frisør, sier Inger Johanne Røthe ved Namdalseid sykeheim.

– Jeg kommer helt sikkert til å savne kundene her så det blir nok å stikke innom for en prat og en kopp kaffe, smiler Tove og ønsker Maria lykke til.

Maria Benden henger opp litt pynt på veggen og hun gleder seg til å starte opp som frisør ved Namdalseid helsetun.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse