Hagelagsmedlemmer på besøk i en spennende hage

- Velkommen til vår hage, smilte Elin og Bjørn Breivik

SPROVA

En hagevandring er alltid spennende og Namdalseid Hagelag sitt årlige hagebesøk gikk forrige uke til Sprova. Der var Elin og Bjørn Breivik på Brubakken vertsfolk.
– Her har vi mange sorter fugler, fra høner til påfugler, og en hage som er bygd rundt de mange store fugleburene, sier Elin Breivik.

Man kan ikke unngå å se alle fugleburene på Brubakken når man kjører etter Fv17 og passerer brua i Sprova. Mange aner ikke hva som er i burene og slett ikke hva som skjuler seg nedenfor fuglekassene.

– Det er mange som kommer innom for å se hva vi driver med, mange tror vi driver med hund. De fleste blir forbauset over alle blomstene som ikke vises fra vegen, har sikkert mellom 600 og 700 planter og stauder. Hagen er jo bygd rundt fugleburene. Det er jo artig at folk stikker oppom og ser, vi er jo i hagen mesteparten av vår fritid, sier Elin.

Elin sier hun sår mye frø selv og er ikke sikker på hvor mange arter som finnes i hagen.
– Utfordringen er å finne blomstersorter som trives på forskjellige steder i hagen, sier hun.

Når man driver med hønsefugler blir det selvsagt også mye gjødsel.
– Vi bruker hønsegjødsel i hagen om våren og plantene trives godt med denne. Skal jeg nevne noen favorittplanter så er det litt vanskelig, men Stroknebb, Hosta, Botaniske tulipaner og Fuchsia er fremst i rekken. Ellers har vi en liten kjøkkenhage som er ny av året. Der finnes sukkererter, mais, kålrot, litt poteter, jordbær og pipeløk. Det er et spennende prosjekt, smiler Elin Breivik.

Åpenbaring
Etter en runde eller halvannen i denne spennende hagen, var alle 16 fra Namdalseid Hagelag veldig imponert.
– Dette var en imponerende og utrolig flott hage. Det var en ren åpenbaring å gå å se på alle de flotte blomstene og spennende med alle fuglene. Dette er en egen liten verden, sier leder i Hagelaget Solveig Heggdal.

Og alle deltakerne smilte og var fornøyde med årets hagebesøk, dette var en flott visning av en velpleid og innholdsrik hage. Som vanlig ble det servert medbrakt «Borgermeisterkringle» til kaffen.

Medlemmer fra Namdalseid Hagelag på hagebesøk på Brubakken i Sprova.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse