NAMDALSEID
Det nærmer seg jul og julemat serveres alle steder der det lages og selges mat. Så også på Bygdakafeen i Namdalseid samfunnshus, her var det full fart fra mandag kveld til servering og oppvask var ferdig på tirsdag. Og det var store mengder julemat som var tilberedt til en travel dag.
– Jeg og Hildbjørg startet mandag i kveldinga med å steike ribbe og forberede maten som skulle serveres på tirsdag. 40 kilo norsk ribbe ble stekt og gjort klar, forteller Solfrid Skevik.
Det var ikke bare ribbe som ble lagt på tallerken, her var det full pakke; kjøttkaker, pølser, poteter, rødkål og surkål, ribbefeitt og brun saus.
– I tillegg til ribba så har vi brukt 10 kilo kjøttkaker og 9 kilo pølser. Vi har laga 12 liter saus og ribbefeitt var det også. Her var det full aktivitet hele tirsdagen, men så var det rundt 80 gjester som var innom til årets juletallerken, smiler Hildbjørg Hopstad Dahl.
I tillegg til en nydelig middag, helt perfekt stekt ribbe, var det også dessert som satte en ekstra spiss på et fortreffelig måltid. Heimelaga karamellpudding, Monica og Astrid laga den, og heimelaga riskrem med «heimesnekra» saus. Kan ikke bli bedre!
Gode hjelpere
Det er Namdalseid Frivilligsentral som driver Bygdakafeen. For å kunne lage til og servere på en slik middagsdag med julemat, er det mange frivillige som trår til. Her er det snakk om å ta et skippertak for frivilligheten!
– Noen frivillige startet forberedelser mandag kveld og har holdt det gående hele tirsdagen. Det er mange som har vært behjelpelig med både bordutsetting, dekking/pynting og klargjøring for servering. Vi har mange som stiller opp og tirsdag morgen var det full aktivitet på kjøkkenet, og flere kom til utpå dagen. Vi har to bordsetninger, klokka 14-16 og mellom 16 og 18. Her har det vært topp stemning hele dagen og man har jo etter hvert opparbeidet erfaring med dette, da går det bra, smiler en fornøyd leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg.
– Det var kjempegod mat, alt var nydelig og ribba var super. Flott stemning!!