Inger Marie har ikke fått strømregning siden mars, hun har satt av penger

Inger Marie Hanssen har ikke mottatt strømregning siden mars, - alt fungerer med måleren min, men systemet i andre enden har ikke fungert

NAMDALSEID

Da er landet forlengst digitalisert også når det gjelder strømmålere. Dette skulle bli både billigere og sikrere angående brukt strøm og betalinger. Men Inger Marie Hanssen i Namdalseid har ikke fått strømregning siden mars.
– Onsdag var jeg hos NTE og jeg gikk ikke derfra før jeg hadde møtt en person som kunne gi meg skikkelig forklaring. Måleren min leser av forbruk av strøm helt som normalt, men programmet hos det nasjonale Elhub klarer ikke å få registrert bruken og å få ut faktura, fikk jeg høre, sier en litt irritert Inger Marie.

Ikke det at hun er irritert på forbruket, men man kan jo tenke seg den regninga som kommer etter ni måneders forbruk.

– Jeg har sendt e-post og ringt mange ganger, men aldri fått noe svar fra min nye strømleverandør NTE. De skulle sjekke opp og ringe tilbake «i mårrå», men «i mårrå» har ikke dukka opp enda. Jeg har sånn cirka peiling på mitt månedsforbruk så for å være budd på regninga når den kommer, har jeg satt av penger på konto for ikke å få en skikkelig baksmell. Dette gjelder ikke bare meg, men flere tusen strømforbrukere over hele landet. I dag fikk jeg vite at de jobber med saken, men de må ordne opp med en og en abonnent, sier hun.

Inger Marie sier at det skulle vel ikke være mulig og ikke få ut regninger hver måned.
– Alt er jo digitalt og da skulle man ha lov å tro at det fungerer, sier hun.

Nå ser det ut til at det ordner seg for Inger Marie Hanssen og flere med henne, men hun har en anbefaling til andre som byttet strømleverandør i februar til april i år.
– Har man fasttrekk fra strømleverandør i banken så sjekk at strømregninga er betalt. Det nasjonale Elhub-systemet som skal ordne med fakturaer/betalinger har ikke fungert som det skal, sier Inger Marie Hansen.

Elhub
Siste uke i februar skrudde Statnett på Elhub, et datasystem som samler inn og distribuerer data fra landets over tre millioner automatiske strømmålere (AMS).
Det nye systemet vil ifølge Statnett gjøre det lettere for forbrukerne å skifte strømleverandør, i og med at alle data ligger samlet på ett sted og lett kan flyttes.

Til sammen er 379 markedsaktører koblet til Elhub, inkludert nettselskaper, kraftprodusenter og tjenesteleverandører. De får tilgang på informasjon, og kundene kan enkelt endre leverandør. (Opplysninger hentet fra E24.no)

AnnonseTegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse